מכתב לחייל האמיץ

מחפשים ביחד בארכיון הקיבוצי
בארכיון הקיבוץ
מכתב שנשלח לחיילים מתוך העלון הקיבוצי "הד הנעשה"

השתתפנו השנה בתכנית הקשר הרב דורי. במסגרת המפגשים סיפר אברהם לבר  את סיפורי המורשת המשפחתית. בתהליך החקר התקיים מפגש בארכיון קיבוץ כפר מסריק.

מגדל המים בחצר הראשונים בקיבוץ כפר מסריק – ויקיפדיה

במפגש ילדים וסבים בארכיון של קיבוץ כפר מסריק חיפשנו חומרים בתיקים של סבא וסבתא וגם של אמא ואבא.
 תמונה 2

בתיק של ההורים מצאנו שיר שכתב אמא עפר כאשר היתה בגיל 8. השיר הופיע על עמוד השער של העיתון של  הקיבוץ שנקרא: "הד הנעשה" .

מכתב לחייל האמיץ שמצאנו בארכיון

העשרה
כפר מסריק: "כפר מסריק הוא קיבוץ מתנועת הקיבוץ הארצי בגליל המערבי הנמצא בשפלת עכו, ליד נחל נעמן. הקיבוץ, שהוקם בשנת 1940, נקרא על שמו של הנשיא הראשון של צ'כוסלובקיה, תומאס מסריק. הקרקע נרכשה על ידי קק"ל בשנות ה-30 של המאה ה-20. שייך למועצה אזורית מטה אשר". ויקיפדיה

קיבוץ כפר מסריק
כפר מסריק הוא קיבוץ מתנועת הקיבוץ הארצי בגליל המערבי הנמצא בשפלת עכו, ליד נחל נעמן. הקיבוץ, שהוקם בשנת 1940, נקרא על שמו של הנשיא הראשון של צ'כוסלובקיה, תומאס מסריק. הקרקע נרכשה על ידי קק"ל בשנות ה-30 של המאה ה-20. שייך למועצה אזורית מטה אשר.

”"יונת שלום תביא אותו לך"“