מירושלים לקריית מוצקין

מרגלית ואור
מרגלית בצעירותה
תחנות חשובות בחיי מרגלית יעקב

שמי מרגלית יעקב,

סיפור חיי מתחיל בירושלים, שם נולדתי בתאריך 14.6.1940. היינו שתי אחיות ושישה אחים, ומשם עברה משפחתי לחיפה (אני הייתי כבת 5 בתקופה זו).

עברנו לשכונת "חליסה" ושם התגוררנו בצריף. המצב בזמנו לא היה כל כך טוב,  ולכן הוחלט עבורי שהטוב ביותר בשבילי יהיה בכך שאעבור לקיבוץ. עברתי לקיבוץ "כפר סאלד" לבדי, ולאחר שנתיים עברתי לקיבוץ "שמיר".

החלום שלי באותו הזמן היה להיות מטפלת, אך לא התאפשר הדבר באותו הזמן, ולאחר זמן קצר התגייסתי לצבא. שירתי בחיל הקשר (חיל הים) ברמלה, פיקוד מרכז, ולאחר מכן עברתי לפיקוד הצפון. שירתי שירות מלא, ולאחר כשנתיים קיבלתי תעודת הצטיינות על שירותי המסור ושוחררתי.

חזרתי לבית הוריי, ויצאתי לעזור בפרנסת המשפחה. מכיוון שאחי היה ימאי, הייתי יורדת לעתים אל הנמל ומחכה לו שיחזור, ושם הכרתי את בעלי דרך חבר משותף שהכיר אותו ואת אחי. שם בעלי הוא יעקב יעקב ז"ל.

היינו חברים משך שישה חודשים ואז החלטנו להתחתן. מיד לאחר חתונתנו עברתנו לגור בקריית מוצקין. כאשר מלאו לי 24 שנים ילדתי את בני הבכור צביקה, ולאחר כארבע שנים נולדה בתי רחל יעקב. היום יש לי נכדים מקסימים: עידן, יואב ואור.

אינטא רוחי
אתה הנשמה שלי