מים לים

תמונה שלי ושל סבתי בביתה כיום.
תמונה של סבתי בטיול עם הקידבג.
הסיפור של סבתי על הטיול שעשתה מהים התיכון עד לכינרת

בשנת 1954 כשהייתי בת 13 בכיתה ו'1 בתנועת "הנוער העובד" בקריית חיים.

אז הייתה מסורת שבכתה ו' בחופש פסח יוצאים לטיול ארצי (תלמידים מהתנועה בכל הארץ) שקראו לו "מים לים" – שבו הולכים ברגל מהים התיכון עם ים הכינרת. נידמה לי שזה היה שלושה ימים וזה היה אחרת לגמרי מהטיולים היום, אבל היינו מאושרים והיה לנו כיף. לטיול היינו צריכות להביא מהבית הכל ולא היה לי תיק גדול, אחותי שהייתה מבוגרת ממני בשש שנים כבר הייתה בצבא ובאותם ימים היו מקבלים קידבק – שהיה כמו תיק ארוך נפוח דומה ל'נקניקיה' ובו החיילים היו מחזיקים את הציוד. מכיוון שלא היה לי תיק לקחתי את הקידבק של אחותי, שמתי בו את כל הדברים שהצטרכתי לטיול וכל הטיול הלכתי איתו על הראש (כמו הערביות). בימים ההם לא היו טלפונים ומצלמות משוכללות כמו היום, ולמרות זאת כולם צחקו וצילמו אותי וזה באמת היה מיוחד וכל השנים היו מזכירים לי את הטיול הזה. מצאתי רק שתי תמונות ואולי תוכלו לראות משהו מהחוויה.

קידבג
תיק שהחיילים היו מקבלים בצבא לאחסון החפצים.