מילדות לבגרות

יונתן הנכד והסבתא דבורה הר צבי
סבתא דבורה הר צבי בילדותה
בילדותי, המפגשים החברתיים היו ברחוב. הייתי פעילה בתנועת הצופים וספורטאית מעולה

נולדתי בחיפה להורים יקים , אמא ילידת גרמניה ואבא מעפיל יליד אוסטריה. מכאן ששפת הדיבור בבית הייתה בעיקר גרמנית.  גרנו עם סבא וסבתא מצד אמא שאף פעם לא למדו את השפה העברית. את השפה העברית למדתי לראשונה בגן הילדים. בילדותי, המפגשים החברתיים היו ברחוב. כל יום ב-16:00 כל ילדי השכונה ירדו לרחוב שם היינו משחקים בקלאס, 5 אבנים, חבל, ועוד.הייתי פעילה בתנועת הנוער-הצופים. כמו כן התגליתי כבעלת כישורים בספורט בענפי האתלטיקה וההתעמלות. השתתפתי בהרבה תחרויות, דבר שעזר לי לימים לבחור מקצוע. בסיומי את בית הספר התיכון למדתי במכון וינגייט והייתי במשך כ-40 שנה מורה לחינוך גופני. בצבא הייתי מדריכת ספורט – מד"סית בפיקוד צפון והדרכתי גם חיילים וגם חיילות. בשנת 1965 עברתי לרעננה ונישאתי ליעקב שהיה גם כן מורה לחינוך גופני וכדורגלן מוערך בנערותו, ולימים ניהל את בית-ספר "בר-טוב" ברעננה. בשנת 1966 ילדתי את בני הבכור ליאור שכיום הוא משפטן, מתגורר בצורן ואב לשלושה ילדים. בשנת 1970 נולדה בתי שרון שעוסקת ברפואה אלטרנטיבית, אמא לשני ילדים ומתגוררת גם היא בצורן. בשנת 1980 נולד עדי שהוא מוזיקאי ומתגורר בתל-אביב.

יהדות רפורמית
זרם יהודי דתי מודרני