מיזוג גלויות

אני וסבי
בילדותי
על מיזוג גלויות ותרומה לקהילה

נולדתי בשם אליהו סלם, על שם סבא שלי, בשנת 1951 באלג'יר, המדינה הכי גדולה בצפון אפריקה. גדלתי בעיר טיארט במזאב הנמצאת בחבל גרדיאה הממוקם בצפון מדבר סהרה. אלג'יר, שנחשבה למדינה מתפתחת ביחס למדינות צפון אפריקה האחרות, הייתה תחת שלטון צרפתי ורוב האוכלוסייה הייתה מוסלמית. היו מאבקים קשים ואלימים מאוד בין המוסלמים לצרפתים ויהדות אלג'יר הייתה בסכנת קיום. בשנת 1962 אלג'יר קיבלה עצמאות.

אני בן למשפחה בת 12 נפשות, הבן הרביעי מבין 10 ילדים. הורי שמעון וכוהנה, ואחיי סימון, מישל, אלברט, יוסי, גלית, ז'אן פול, אלכס, עמרם ויעל. המשפחה שלנו הייתה מאוד אמידה באלג'יר- לאבא שלי ולאחים שלו היה עסק לצורפות. גרנו ביחד עם הדודים ובני הדודים שלי בבניין גדול. לכל אחד היה את הבית שלו והיה פטיו משותף לכולם. לכל קומה הייתה מטפלת והיה לנו נהג שלקח אותנו לבית ספר בכל יום כי בית הספר היה רחוק.

לקובץ התיעוד המלא:

הזוית האישית

אלי סלע השתתף בתכנית הקשר הרב דורי ותועד על ידי ענבר ואורי. התכנית נערכה בבית הספר מבואות בבאר טוביה, התשע"ט.

פטיו
פטיו הוא חצר פנימית מרוצפת, המהווה חלק מובנה ואינטגרלי מהמבנה המקיף אותה.