מחזור ליום כיפור 1909

סבתא חנה רותם וספר התפילה
סבתא חנה ורותם
ספר תפילה ליום כיפור שעבר בין הדורות

ספר תפילה מחזור ליום כיפורים, כמנהג יהודי פולין אוסטריה והונגריה.

"במהלך יום הכיפורים מתפללים 5 תפילות, בהן משולבות תוספות ייחודיות ליום הכיפורים, כסדר וידוי בתוך תפילת העמידה, וסדר העבודה באמצע תפילת מוסף. כן מתפללים בסוף היום את תפילת נעילה, שכיום אין מתפללים אותה באף יום חוץ מיום הכיפורים." (ויקיפדיה)

הספר הודפס בשנת 1909 בוינה אוסטריה ונימכר בבודפשט בהונגריה.

77

הספר היה של סבתא רבתא חנה שנצר לוסטר. סבתא חנה לא יודעת איך הספר הגיע לסבתא רבתא בפולין. סבא שלי שמואל, נולד בכפר אושוונצים בפולין. לאחר מכן המשפחה עברה לעיר ביילסקו בייאלה בפולין, שם סבא למד וסיים את הטכניקום כימאי. המלחמה פרצה בספטמבר 1939 המשפחה של סבא ברחה לכיוון רוסיה.

הספר עבר את כל תלאות מלחמת העולם השנייה והגיע לישראל. סבתא חנה קיבלה את הספר מאחות של סבא רבא שמואל. מלכה שהעבירה לי את הספר כי אני קרויה על שמה של סבתא חנה שנצר. הספר יקר לליבי, מפני שהוא מדגיש את העבר שלנו.

חנה: ספר תפילה ליום כיפור שעבר בין הדורות, הספר יקר לליבי מפני שהוא מדגיש את העבר שלנו.

סדר תפילות יום כיפורים