מזל טוב, נולד לנו סבא

סבתא יהודית והנכדים אור ואיתן
כאן הכל התחיל - בית וגן כיום
איך סבא מצא את הנכד שלו מיד לאחר לידתו.

נולדתי בירושלים. גדלתי בשכונת בית וגן שם למדתי בביה"ס "נווה עציון" . היינו מעט תלמידים ולכן הצטרפנו לכתה גבוהה יותר עד לסיום ביה"ס היסודי. בשנות נישואי הראשונות המשכנו לגור בשכונה, נולדו לנו ארבעה ילדים. אפרת הבכורה אמא של אור, אייל, לילך אמא של איתן,ואחרונה חביבה לימור. עבדתי כמורה בחטיבת ביניים,ובמקביל למדתי באוניברסיטה העברית תואר ראשון ושני.  היום אני סבתא ב"ה ל-18נכדים מקסימים.

המשפחות של אור ואיתן

מזל טוב, נולד לנו סבא!

זה היה בבית החולים "משגב לדך" בירושלים. ביום מושלג נולד תינוק חמוד ויפה לנעמי ויעקב אגרוביץ. השמחה הייתה רבה.

תמונה 2

סבא (רבא) יעקב יצא לצבא וכשחזר ראה לפתע יולדת שיצאה מבית החולים עם תינוק הדומה מאד לבן שלו הוא ידע שאשה זו ילדה בת ,ולכן שאל אותה של מי התינוק?

תמונה 3

האישה נבהלה וניסתה להסתיר את התינוק .אך סבא יעקוב קרא מיד לאחיות והן בדקו את התווית שעל ידו של התינוק, בה היה כתוב: "בן נעמי ויעקב אגרוביץ" והן החזירו אותו מיד…

איזה מזל!!

משגב לדך
בית חולים שהוקם בעיר העתיקה בירושלים (כיום נמצא בשכונת קטמון בירושלים) במאה ה-19 והתקיים באופן לא רצוף עד ראשית המאה ה-21. שמו ניתן לו על פי הפסוק "וִיהִי ה' מִשְׂגָּב לַדָּךְ מִשְׂגָּב, לְעִתּוֹת בַּצָּרָה:" (תהילים, ט' 10). פרוש השם הוא מחסה לסובל (משגב = מחסה, דך = סובל).

”סבא (רבא) יעקב ראה לפתע יולדת שיצאה מבית החולים עם תינוק הדומה מאד לבן שלו“

”האחיות בדקו את התווית שעל ידו של התינוק, בה היה כתוב: "בן נעמי ויעקב אגרוביץ"“