מורשת משפחתית

אורי ונווה מצטלמים בכיתה של אורי
בחג השבועות בבית הספר
לבית כפרי/אנקר

מורשת משפחתית

בשנת 1924 עלתה לארץ אמי ואחיה יחד עם הוריהם לארץ.

שם אמי בלהה לבית אנקר. אמי נישאה בשנת 1939 ליוסף כפרי (אבי). נולדתי בתל אביב בתאריך 23.9.44 (כי לא היה ברעננה בית חולים). יש לי אח אחד שנולד עם קום המדינה בשנת 1948. גדלתי בבית קטן פרטי שמאחוריו הייתה מאפייה ולפניו עצי פרי לול קטן של תרנגולות ברחוב אחוזה 127. אני ואחי גרנו בחדר אחד והוריי גרו בסלון שבערב הפך לחדר שינה.

לאחר מספר שנים הוסיפו עוד חדר וההורים עברו לחדר שינה משלהם. הילדות ברעננה הייתה כיפית שיחקנו בחצר בין העצים יצרנו לנו משחקי חברה קראנו ספרים ומאוחר יותר הלכנו לתנועות נוער. למדתי בבית ספר עממי לימים ממלכתי א' כיום מגד. למדנו עד כיתה ח' ומכיוון שלא היה בית ספר תיכון ברעננה למדתי בגימנסיה הרצליה תל אביב והייתי נוסעת באוטובוס כל יום הלוך וחזור (שם חברתי לאיתן שכיום הוא בן זוגי). לאחר התיכון למדתי בסמינר למורים וחזרתי ללמד בבית ספרי שהוא בית ספר מגד. גם ילדי ונכדיי למדו ולומדים במגד.

לאחר 24 שנים בהוראה פרשתי ומאז אני מנהלת את מוזיאון חדר ראשונים ביד לבנים ועוסקת בהעברת המורשת של רעננה.

(שם משפחה קודם) וולפסדורף (בפולנית)
וולפ- זאב דורף- כפר