מועדון בית הנוער

סבתא יוני וספה עם סירה
חיים משוגעים בבית הנוער

מועדון בית הנוער
בין תל אביב-יפו היה על שפת הים מבנה גדול מאד עם מגרשים גדולים שהיה של ערבי בשם אבו-לאבן.
אבו-לבן ברח מיפו וביתו נשאר בידי עיריית תל אביב.
עיריית תל אביב שיפצה את המבנה שיתאים לכמה שיותר קבוצות נוער מכל העיר. בבית הנוער היו נערים מצפון תל אביב ומדרום תל אביב. ושם עשינו חיים משוגעים.

תמונה 1
אני נולדתי בתאריך 24.4.1946. בבית חולים דג'אני לשם יוני וגדלתי ברחוב הכובשים ששם היה מועדון בית הנוער. אנחנו במשפחה 6 אחים (3 בנות ו- 3 בנים) וכולנו עשינו שיעורים ורצנו למועדון והיינו שם משעה 15:00
עד שעה 20:00.
בבית הנוער היו לנו הרבה פעילויות כמו: שירה, ריקוד, נגינה (אני אישית למדתי לנגן על פסנתר), ספורט, כדורגל, כדורסל, יציאה לטיולים בכל המקומות בארץ, מלאכה, תפירה, ריצה, קפיצה לרוחק ולגובה, מחניים, כדורעף ונגרות.
 היו הרבה תחרויות בין מועדונים שונים, תחרויות כדורסל, ריקודים, כדורגל, קפיצה לרוחק ולגובה ותחרויות אופנועים.

בחגים חגגנו במועדון את כל החגים, פעם בשבוע היה לנו צפייה בסרט בחינם, בימי שישי היה לנו מסיבות ריקודים סלונים בדיוק כמו בסרט "אסקימו לימון".
כשהייתי בת 15 המנהלים שלנו בחרו 30 בני נוער לטיסה לקפריסין לשבועיים. זו הייתה חוויה נהדרת.
במועדון היינו עד גיל 18. בגיל 18 קיבלתי צו מהצבא והצהרתי שאני דתייה כי הוריי היו דתיים ולאחר חודשיים התחרטתי ובכל זאת התגייסתי לצה"ל. בצבא צירפו אותי לגרעין נחל.
הייתי בקיבוץ ובאותו זמן לא הכרתי קיבוץ מעולם. שרתתי שם שנה וחצי.
לאחר השחרור מצה"ל התחתני עם בחור בשם סמי שבעצם היינו חברים מגיל 14.