מוינה לישראל סיפורה של סבתא רבתא

בתמונה זו חגגנו אירוע משפחתי לבת דודתי
בקשר הרב דורי!
סיפור עליייתה של סבתא רבתא

אני (Ani) סבתא רבתא שלי עולה לארץ ?

השנה היא 1937 אירופה במלחמה, הגרמנים פלשו לאוסטריה. סבתא רבתא חיה בוינה עם הוריה. בליל הבדולח פרצו החיילים הגרמנים לחנות של אביה ולקחו אותו למחנה עבודה.

אני (Ani), שהייתה בת 18 הצליחה לשחרר את אביה מהמחנה תוך התחייבות של הוריה לעזוב את הארץ תוך שלושה ימים. שליחי הסוכנות הצליחו להוציא להם אשרות יציאה לארץ והם הגיעו ברכבת ואונייה לישראל והתיישבו בראשון לציון. באותו זמן, לסבתא רבתא שלי לא נתנו לעלות ובעזרת אגודת החלוץ שטיפלה בנוער היהודי באירופה, היא נשלחה עם עוד צעירים לדנמרק להכשרה בחקלאות.

לאורך כל התקופה, היא לא ידעה מה קורה עם ההורים שלה וההורים לא ידעו איפה היא נמצאת. לאחר שנוצר קשר באמצעות מכתבים ושליחי הסוכנות היהודית ועליית הנוער שלחו ההורים של סבתי אשר כניסה לארץ. בנסיעה הארוכה באמצעות רכבות ואונייה הגיעה סבתי לארץ ואביה חיכה לה בנמל חיפה.

הם הגיעו לראשון לציון שם גרה סבתא רבתא עד היום עם כל המשפחה.

image-3