מה קרה לי במלחמת יום כיפור?

מאי וסבא רזיאל
סבא רזיאל עם חבריו השיריונרים
ככל שהלוחמים שמרו שלא להיפגע במלחמה הקשה, זה לא עזר להם כי הפגיעה נעשתה בשוגג

התגייסתי  לצה"ל בנובמבר 1968 ונשלחתי לשרת בחיל השיריון.לאחר הטירונות עברתי  קורס טנקים. לאחר מכן, הועברתי לתעלת סואץ. בתקופה זו התנהלה מלחמת ההתשה. נלחמנו בצבא המצרי, כאשר המרחק בינינו  לבין המצרים היה כ-100 מטר.

ביום היה לנו מעט זמן לנוח ובלילה היינו בטנקים בשמירות.

השתחררתי מצה"ל בנובמבר 1971. חשבתי שבזה סיימתי את חלקי כחייל, אך… טעיתי…
באוקטובר 1973 גויסתי  ללחום במלחמת יום הכיפורים. מלחמה זו היתה קשה מאוד.
החלפתי, במהלך המלחמה, שלושה טנקים שנפגעו במהלך הקרבות.
 ב-22 באוקטובר 1973, שעתיים לפני הפסקת האש, נפצעתי קשה מאוד. שני חברים מצוות הטנק שלי, אשר זעפרני ודני גול נהרגו במקום. אני פוניתי במסוק לבית חולים איכילוב לשם טיפול רפואי והחלמה ולאחר כ-6 חודשים שוחררתי לביתי.

תמונה 2

הפגיעה שלנו הייתה תוצאה של הפגזת מטוסים ישראלים. עובדה קשה זו נודעה לי באיחור רב מאוד. לפני כחודשיים, התקשר אלי אחד החיילים מהפלוגה והוא אמר לי שהוא ראה את  המטוסים של חיל האוויר הישראלי מפגיזים בטעות את הטנקים שלנו. עובדה זו זעזעה אותי ואני עדיין שרוי בהלם מעצם הידיעה והצער על שני חברים מצוות הטנק שלי שנהרגו, על לא עוול בכפם, מאש כוחותינו. אני מפנה בקשה לצה"ל לנהוג במשנה זהירות ובאחריות בשמירה על חיילינו!

מלחמת ההתשה
מלחמה בין ישראל לבין מצרים, שהחלה במרץ 1969 ונמשכה עד אוגוסט 1970. המלחמה החלה כיוזמה מצרית להתשת ישראל והסתיימה בהתשה של שני הצדדים.

בונקרים
אזור מבוצר הממוקם לרוב מטרים מתחת לפני האדמה. בונקרים מיועדים בדרך כלל על מנת לשכן חיילים או מנהיגים במצבי חירום.

מוצבים
מערך מוגן המורכב ממספר עמדות המשמשות ברובן לתצפית ולחימה (בדרך כלל הגנתית) והמשמש גם כבסיס. העמדות סמוכות זו לזו על מנת להקשות ניסיון חדירה למוצב. את המוצב מאיישים כוחות לחימה בסדר גודל של כיתה עד פלוגה.

”אני עדיין שרוי בהלם מעצם הידיעה והצער על שני חברי מצוות הטנק שנהרגו מאש כוחותינו. “

”אני מפנה בקשה לצה"ל לנהוג במשנה זהירות ובאחריות בשמירה על חיילינו!“