מה אהבתי תורתך כל היום היא שיחתי (תהילים קי"ט, צ"ז)

סבא חיים והנכד משה בסדנת יום העצמאות
סבא חיים לבוש ככהן גדול בחגיגת מתן תורה.
אהבתי לתורה

שמי חיים פרסי (אל פריסי לאחר חקר אחר שם משפחה גילינו שמקור השם מצפון אפריקה) נולדתי באיסטנבול שבטורקיה בשנת 1943. כשהגעתי לגיל שבע התחלתי ללמוד לקרוא. קודם  למדתי מספר שנקרא "מורה הדרך" שמלמד איך צריך לקרוא בלי טעויות עם המורה חביב יאנני. אחר כך התחלתי ללמוד מהסידור כל התפילות של יום חול, שבת ושל כל החגים מהמורה דניאל בכר. אחרי שסיימתי ללמוד את התפילות עברתי ללמוד לקרוא פרשיות עם המורה יוסף דויאניאס. כשידעתי לקרוא את הפרשיות התחלתי ללמוד תלמוד עם הרב ניסים בכר, ועם השליחים שבאו מארץ ישראל.  בגיל 13 מינו אותי למדריך.

בגלל שאהבנו מאוד את התלמוד תורה היינו מנסים להגביר את הרצון של הילדים לאהוב ולחבב את התורה ודרכיה. לכן היינו עושים המון פעולות . חלק מהם היו בחגים. לדוגמא: בחג שבועות הילדים היו מתלבשים כמו הכהן גדול, והילדות כמו כלות. בחנוכה עשינו הצגות על החשמונאים וכדומה כמו כן עשינו טיולים שהילדים ייהנו. לפעילויות האלה הוזמנו רבנים ואישי ציבור חשובים מהקהילה היהודית, גם הקונסול היהודי היה נוכח בהם. בעקבות זאת נמשכתי להוראה ולמדתי חינוך.

סבא חיים לבוש ככהן גדול בחגיגה לקראת חג השבועות, חג מתן תורה

תמונה 1

עסקתי כמורה למקצועות הקודש והתקדמתי לתפקיד מנהל התלמוד תורה. הייתי מחובר מאד לקהילה היהודית וממילא זה שמר עלינו מפני התבוללות. היינו מארחים מטיילים מהארץ שבאו לטייל בטורקיה. בכל קיץ הוצאנו קבוצות של תלמידים לטיול בארץ למשך חודש ימים במטרה לחבר את התלמידים לארץ. כל שנה שלחנו נציגים שהתמודדו לחידון העולמי בארץ. בשנת 1990 בני נבחר להתמודד בחידון התנ"ך העולמי לנוער יהודי וזכה במקום עשירי בעולם.

משפחת פרסי בכניסה לבית הכנסת

תמונה 2

הרבה פעמים אני שומע שקוראים לעברי "המורה, המורה". אני כל פעם מתרגש מחדש כשאני פוגש אותם- שמחה גדולה בלב. לפעמים אני לא זוכר אותם מרוב שלימדתי הרבה מאד תלמידים. זכיתי שחלק מתלמידיי נהיו לרבנים ולחזנים. אחד מתלמידי נהיה חזן ראשי בתורכיה, יש גם מתלמידי שהם חזנים במקסיקו. לפחות שלושה מתלמידי רבנים בארץ ישראל.

משפחת פרסי בשלג

עלינו לארץ בשנת 2015, יחד עם ילדיי.

סרטון תיעוד סיפורו של סבא חיים

הזוית האישית

סבא חיים פרסי: המפגש הראשון היה בעבורי החוויה הכי חזקה בקשר הרב דורי. במפגש זה היית לי הזדמנות לספר על עברי.

הנכד, משה כהן: אהבתי את סדנת המסכות. האמת שהכל היה מעניין בשבילנו. סבא אהב לבוא ואני אהבתי ושמחתי שבא.

חידון התנ"ך העולמי לנוער יהודי
חידון התנ"ך העולמי לנוער יהודי הוא חידון בקיאות בתנ"ך, המתקיים בישראל מדי שנה ביום העצמאות, בהשתתפות בני נוער מישראל ומהעולם ובנוכחות שר החינוך וראש ממשלת ישראל.

”מבסוטים שהיה לנו הרבה הזדמנויות ללמד תלמידים רבים.“