מהשואה ועד היום – מסלוניקי לישראל

אופיר,נויה,גל,אבי ואמילי
הצל"ש שקיבלתי
לסבי, אבי קסורלה, הוענק צל"ש על חלקו בהצלה וחילוץ, במלחמת יום הכיפורים

סבא אבי קסורלה, מספר לי את הסיפור של סבא רבא וסבתא רבתא שלי מסלוניקי:

משפחת ניצולי שואה
סבתא לורה וסבא שלמה נולדו בסלוניקי בפרוץ מלחמת העולם השנייה וכניסת הצורר הנאצי ליוון נלקחו משפחותיהם לאושוויץ. שלמה ולורה עבדו במחנות העבודה. כל בני משפחתם נכחדו במשרפות אושוויץ.

העליה לארץ
עם גמר המלחמה חזרו שלמה ולורה לסלוניקי ולא מצאו זכר מבני משפחתם. בשנת 1945 התחתנו ביוון. בשנת 1946 הם עלו בספינת מעפילים "חביבה רייך" לארץ ישראל.

קצת על ספינת המעפילים "חביבה רייק": חביבה רייק הייתה אניית מעפילים שארגן המוסד לעליה ב' של "ההגנה". נקראה על שם צנחנית היישוב במלחמת העולם השנייה שנהרגה בעת מילוי משימתה: חביבה רייק.

בהגיעם לחיפה נתפסו ע"י הבריטים והובאו למחנה עולים בעתלית. לאחר שחרורם ממחנה העולים בעתלית הם עברו לגור בתל אביב ושם הקימו משפחה שכוללת אותי. אבי קסורלה ואת ג'נה קסורלה ורחל קסורלה.

סבא רבא שלמה השתתף במלחמת השחרור.
קצת על מלחמת השחרור: מלחמת השחרור, מכונה גם מלחמת העצמאות או מלחמת הקוממיות, היא המלחמה שהביאה בסופו של דבר את ישראל לעצמאות.  המלחמה התחילה ב 30 בנובמבר 1947, יום אחרי שהתקבלה תוכנית החלוקה של האו"ם בכ"ט בנובמבר והסתיימה ב 20 ביולי 1949.

אני השתתפתי במלחמות: ששת הימים, יום הכיפורים ושלום הגליל. במלחמת יום הכיפורים בגזרת תעלת סואץ' נפגעה הסוללת התותחנים שלי שבה הייתי רב הסמל. תוך כדי הלחימה נפגענו ע"י קטיושות ורוב חיילי נפגעו ומתוכם חמישה נהרגו.

לאחר גמר המלחמה הוענק לי צל"ש על חלקי בהצלה וחילוץ חיילי תוך כדי לחימה.
אבי קסורלה, תשע"ה

העשרה
חביבה רייק "על שמה נקראו: אוניית המעפילים חביבה רייק , קיבוץ להבות חביבה ,מרכז תרבותי וחינוכי של הקיבוץ הארצי השומר"

"חביבה רייק, נולדה מרתה רייק,  צ'כית/סלובקית: Marta Reikov?;‏ 22 ביוני 1914 – 20 בנובמבר 1944) הייתה חברה בפלמ"ח ואחת מצנחני היישוב. היא השתתפה בניסיונות העזרה לקהילות היהודיות, לחיילי צבאות בעלות הברית ולכוחות המרד הסלובקי בסוף מלחמת העולם השנייה."

חביבה רייק
(נולדה מרתה רייק, גרמנית/הונגרית: Marta Reick, לעתים Reich, צ'כית/סלובקית: Marta Reikov?;‏ 22 ביוני 1914 - 20 בנובמבר 1944) הייתה חברה בפלמ"ח ואחת מצנחני היישוב. היא השתתפה בניסיונות העזרה לקהילות היהודיות, לחיילי צבאות בעלות הברית ולכוחות המרד הסלובקי בסוף מלחמת העולם השנייה.

צורר
איש רע (שונא)