מהעיר עדן בתימן אל קטיף הפרדסים

תמי והבי בתכנית הקשר הרב דורי
כיתת הותיקים במסגרת תכנית הקשר הרב דורי
תמר והבי מספרת אודות קשיי הקליטה של הוריה

שמי תמר והבי, אני ילידת ישראל. השתתפתי בתכנית הקשר הרב דורי. זהו סיפורי, כפי שתועד על ידי אופרי  שרון במסגרת התכנית:

נולדתי בגני תקווה באיזור הצריפים שבזמנו כונה שיכון היובל, זו היתה שכונת עוני. בכל צריף היו ארבע דירות, ובכל אחת מהן חדר אחד ופינת בישול. אני בת רביעית מתוך שמונה אחים. הוריי נולדו בעדן בתימן, המשפחה גרה אז ברחוב של בית הכנסת ״הר סיני״. הוריי עלו לארץ ישראל בשנת 1949.

לאור קשיי השפה והתעסוקה שליוו את העלייה לארץ, אבי היה מובטל שנים רבות ונאלץ להתקיים מעבודות מזדמנות, לא היתה ברירה אחרת. הוא עבד בעונות הקיץ בקטיף בפרדסים. לאחר שנים רבות של עבודות זמניות התקבל לעבודה מסודרת בבנק ייצור בתל אביב עד לתאריך פרישתו. אמי עבדה בשנים הראשונות לעלייתה בארץ כעובדת משק בית ביישוב היוקרתי סביון.

על אף הקשיים הניכרים שחוו הוריי בטיפול במשפחה מרובת ילדים על רקע עלייה קשה לארץ, הם עשו כמיטב יכולתם לכלכל אותנו ולדאוג לחיינו החדשים בישראל. על אף הקשיים הניכרים שעברו, הם הצליחו במטרתם זו.

הזוית האישית

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בו השתתפה תמר והבי, ותועד על ידי אופרי שרון מכיתה יא 3, בית הספר התיכון מית״ר.

תמי והבי בתכנית הקשר הרב דורי עם תלמידי יא' 3

תמונה 1

אהובה, מטילדה, תמי והבי,עדנה ארדי,רות משען, דבורה אורגד, חביבה, התלמידים והמורות אנט ואורית בחגיגת ט"ו בשבט בבית הספר מית"ר

פרדסים בישראל
מאז שבו היהודים ליישב את ארץ ישראל במאה ה-19 הייתה הפרדסנות לאחד הענפים החשובים בכלכלת היישוב. הזן "שמוטי" נתגלה אז בארץ ונחשב מיד למשובח ביותר בין זני התפוזים. הזן ידוע בעולם כולו בשם "תפוזי Jaffa" והוא נחשב למותג הישראלי הידוע ביותר ברחבי העולם. לאחר הקמת המדינה הפכה הפרדסנות לאחד הענפים החקלאיים הראשיים במשק הישראלי. (ויקיפדיה)

”אבי עבד בעונות הקיץ בקטיף פרדסים לאור קשיי הקליטה..“