מהסגר לחופש

לאה פרידמן בתכנית קשר הרב דורי
לאה מספר אישי מקועקע בידה
הקעקוע על ידה מספר את סיפורה של לאה

לאה פרידמן נולדה בשנת 1929 בתאריך 15 בדצמבר (90) וגדלה בהונגריה.

בשנת 1944 כאשר הייתה בת 20 היא ומשפחתה נלקחו לגטו בהונגריה, לאחר מספר חודשים הועברו למחנה ההשמדה "אושוויץ" בפולין.

היו לה שלושה אחיות וארבעה אחים. שלושה מהאחים שלה יצאו לישראל בשנים 1939 ו – 1935 והרביעי שהה בסרביה באותו זמן ומשום שלא היו בהונגריה כאשר משפחתם נלקחה לגטו, הם ניצלו.

כאשר הייתה באושוויץ קעקעו עלייה ועל משפחתה מספר. שנה לאחר כניסתם לאושוויץ בעת שהכוחות האמריקאים פשטו על אושוויץ היא השתחררה, היא סיפרה לי שהייתה לבד לאחר שהשתחררה ולא ידעה אם משפחתה מתה. היא החליטה שלא תחזור להונגריה אז היא תישאר במינכן שבגרמניה ושם התגוררה.

קעקוע על ידה של לאה

תמונה 1

אחד האחים שלה חזר להונגריה בשנת 1944 והתחבא שמה ולאחד זמן מה מיום השחרור נודע לו שאחותו לאה נמצאת במינכן ושם הם נפגשו,ולאחר מכן עלו היא ואחיה על אנייה לישראל אך הבריטים תפסו אותם בחיפה והעבירו אותם לקפריסין ושם היו כארבעה חודשים. הבריטים נתנו לה ולעוד 3 אנשים סוג של אישור לחזור לארץ אך אח שלה נשאר בקפריסין. נתנו לה לשלוח מכתב למישהו מהמשפחה אז מכיוון שמשפחתה מתה היא שלחה את זה לדוד שלה בארצות הברית ואז גילתה שהוא לא גר שם כבר שש שנים אך באיזושהי הוא קיבל את המכתב והעביר את זה המכתב  לאחיה בארץ וכך הם ידעו מה קרה למשפחתם ושלאה בריאה ושלמה.

שנתיים לאחר מכן בתאריך 27.1.1948 היא התחתנה, נולדו לה שתי בנות.
כיום יש לה שלושה נכדים ואפילו נין. זהו סיפורה של לאה, שמתשתתפת השנה, תשע"ה, בתכנית הקשר הרב דורי