מהמושבה מגדל לאשדוד ומה שבאמצע

אמנון בכיתה

אמא שלי נולדה בסירה על ים כנרת בדרך מהמושבה כנרת לבית החולים בטבריה.

אחרי נולדו אחותי ואחי:  אג"ד : אמנון גילה ודן- אני אחותי ואחי- כך קראו לנו בבית.

אבא שלי בא מפולניה. מוצאה של אמא שלי מורכב קצת. מוצא הסבתא שלי הוא ממרוקו, מוצא הסבא שלי
הוא מסוריה ומאיטליה.
אבא שלי הגיע לארץ כחלוץ למושבה מגדל. הוא הכיר את אמא שלי וכשהם החליטו להתחתן סבא וסבתא שלי מצד אמא שהם מעדות המזרח התנגדו לנישואים שלה עם אשכנזי ולא השתתפו בחתונה.
כתלמיד תיכון הצטרפתי ונשבעתי ל"הגנה". נשבענו בהנחת יד על אקדח ותנ"ך ואני כל כך התרגשתי שהחזקתי את היד מעל ולא נגעתי בהם. בבית הספר למדנו קפ"פ שפירושו: קרב פנים אל פנים, במקלות.

בגיל די צעיר עברנו לחיפה. אבי עבד בבית הספר המקצועי בחיפה (בסמ"ת). למדתי בבית ספר עממי ג', אחר כך בבסמ"ת. הייתי בתנועת נוער השומר הצעיר, ורקדתי בלהקת הפועל הראשונה של חיפה. הופענו על אניות שהגיעו לנמל חיפה ובבתי הקולנוע.

ב-1950 התגייסתי לנח"ל, היינו בקיבוץ שער הגולן בעמק הירדן, בסיום יצאתי והצטרפתי לקיבוץ ניר יצחק בנגב המערבי. במלחמת השחרור הייתי בוואדי ניסנס- שכונה ערבית בחיפה, וברחוב הבנקים בעיר התחתית.
כשהייתי חבר קיבוץ נשלחתי לקיבוץ עין דור לרגלי הר תבור בקיבוץ עבדתי והדרכתי קבוצה של נוער ערבי מהשומר הצעיר.אחרי שעזבתי את קיבוץ ניר יצחק לימדתי מתמטיקה פיזיקה וטבע בקיבוץ דגניה ב'.
בצרפת התחלתי לעבוד במועדון של הסוכנות היהודית  שמשתי כיושב ראש של ארגון הסטודנטים הישראלים בצרפת.במקביל עסקתי בהסברה מטעם שגרירות ישראל בצרפת. התחתנתי בפריז. החתונה התקיימה בבית כנסת יהודי. אחרי החתונה התקיימה מסיבה בבית הורים שלה בפריס. אמא שלי יצאה פעם ראשונה מהארץ. בחתונה השתתפו 4 סטודנטים לבנונים. הייתי יו"ר ארגון הסטודנטים הישראלים בפריס ( אשתי הייתה יו"ר ארגון הסטודנטים היהודי בפריס)
באוניברסיטה בחיפה סיימתי תואר ראשון במדע המדינה והיסטוריה כללית.
ב-1970 יצאתי לפריז לעשות דוקטורט ביחסים בינלאומיים, שלא סיימתי. התחלתי לעבוד שם בחברה ישראלית הקרויה 'אגרקסקו. " אגרקסקו" היא חברה לייצור חקלאי, התחלתי לעבוד בה בהיותי סטודנט בפריס ינואר 1970. התחלתי בטלקסיסט, העבירו לי אחריות לכוח אדם ולטיפול בתובלה יבשתית באירופה– כל זה בפריס. ב 1975 הגעתי לארץ נתקבלתי בכוח אדם הפכתי למנהל כוח אדם ובשנת 1984 יצאתי למרסיי לטפל בתובלה היבשתית מנמל מרסיי שאליה מגיעה התוצרת הישראלית ליעדים באירופה.
ב-1975 חזרנו לארץ לרחובות. עבדתי ב"אגרקסקו" כמנהל כוח אדם. בינתיים למדתי וסיימתי מנהל עסקים במכון לפריון העבודה. ב-1984 יצאתי בשליחות למרסי בצרפת כאחראי לשילוח התוצרת הישראלית המגיעה בים.
ב 1988 חזרתי ארצה עברנו לגור באשדוד ובחברת "אגרקסקו"- נעשיתי מנהל מדור שכר, בשנת 1991 הוחזרתי להיות מנהל כוח אדם.
ב 1997 יצאתי לקורס הכנה לפנסיה- ובסיום הקורס בקשו ממני להיות מבקר פנימי של החברה.
עברתי קורס ביקורת פנימית של המכון הישראלי לניהול וכיהנתי כמבקר פנימי עד 31.05.2010
אז פרשתי לבקשתי לפנסיה. חבר לעבודה אמר לי:  "אתה הארכיון של אגרקסקו"
מאז 1997 למדתי וקבלתי  מהאוניברסיטה הפתוחה, תואר ראשון בסוציולוגיה ותואר שני בדמוקרטיה.
כעת אני ממשיך ללמוד להנאה. לאחר צאתי בפועל לפנסיה בקשתי להתנדב. הפנו אותי לארגון
ידיד לחינוך והם שהביאו אותי לבית הספר המגינים בו אני משתתף בתכנית "הקשר הרב דורי".

אגרקסקו
היא חברה לייצא חקלאי, חברה ישראלית העוסקת ביצוא תוצרת חקלאית מישראל. שוק היעד המרכזי שלה הוא אירופה ופעילה גם במדינות אחרות בעולם. אגרקסקו הוקמה ב-1956 כחברה חצי ממשלתית.

”חשוב לדבר בשפה עברית תיקנית וברמה גבוהה“