מהים ליבשה

אהרון בתכנית
אהרון בעת שירותו הצבאי
שירותו הצבאי של אהרון קורדובה בחיל הים ואהבתו הרבה לים

אהרון קורדובה נולד בישראל, נס ציונה, בתאריך 25.11.1958.

הוא נולד וגדל בבית מסורתי ועד היום נשאר כך. שני הוריו נולדו בטורקיה. אביו חיים עלה בגיל 14 עם הנוער העובד וגר בקיבוץ חפץ חיים, בארץ הכיר את אמו רינה והם התחתנו.
אהרון זוכר סיפורים שהוריו סיפרו לו בילדותו על טורקיה. אהרון הוא הבן השני למשפחה של ארבעה בנים ובת.
זיכרונות מהילדות
אהרון היה בנוער העובד. זכור לו פעילויות שעשה כילד: אש לילה, משחקי חברה, ריקוד, חוג כדורגל וכדורסל, התעמלות קרקע, ריצות, משיכות חבל, קפיצה לגובה, שלוש מקלות, גולות, גוגואים, גומי, קפיצה בחבל ומשחקי כדור. למד בבית ספר אזורי נס ציונה יסודי וחטיבה. בסוף כיתה ח' עבר לביה"ס ימי מקצועי- פנימייה, הוכשר כמכונאי מ- 1980- 1977. עשה בגרות מלאה בבית ספר טכנולוגי .התגייס לצבא לחייל הים, שלוש שנים בספינות מלחמה ושירת בקבע מ-1980- 2004.משנת 1980 עד 1996 שירת כמפקד בית מלאכה דבורים בתיקון ספינות במגוון מנועים בחייל הים. ב-1996 עד 2004 שימש כמפקד מעגן גוררות וצוללים בחייל הים. הוכשר כמפקד גוררת בכיר בחייל הים. בשנת 2004 השתחרר מהצבא. בזמן שירותו בצבא פגש את משי והם התאהבו והתחתנו בשנת 1983.
התחביבים העכשוויים של אהרון הם להיות אב הבית בביה"ס בית אור, עובד בהום סנטר במחלקת צבע, שופינג, טיולים, חופשות בחו"ל וספורט.
התפקידים של אהרון ב"גוררות"
סקיפר
ימאים מצטיינים יכולים להתקדם לתפקיד סקיפר (מפקד גוררת).
הלימודים מתבצעים תוך כדי התפקיד וכוללים לימוד מעשי של השטה וניווט הספינה, וגרירת כלי שייט, הכרת כל מערכות הספינה (ימאות ומכונה), ותפקוד במצבי חירום.
התפקיד כולל ניהול צוות, עזרה ראשונה, אחריות רבה, מקצועיות וקבלת החלטות תחת לחץ. לסקיפר סיכת גוררות מוזהבת. בסיום השירות ניתן להמיר את רישיון השייט הצבאי לרישיון שייט אזרחי מסוג משיט 13.
צ'יף גוררת
מכונאים מצטיינים יכולים להתקדם לתפקיד צ'יף גוררת, שמתמחה בתחום המכונה ומשמש סגן לסקיפר.
זהו תפקיד פיקודי לכל דבר, ולשם כך יוצאים לקורס של חודשיים בבה"ד הכולל בתוכו קורס כיבוי אש מתקדם. תפקיד הצ'יף לתת מענה לתקלות בים, להכיר באופן מעמיק את אופן תפעול הספינה והמערכות שבה, ולפקד על צוות המכונאים. תפקיד לבנים ובנות כאחד מאתגר עם צוות מגובש והווי מיוחד.
גוררת היא ספינת עזר בחיל הים, שתפקידה לסייע בתמרון כלי השייט של החיל (צוללות, סטי"לים, דבורות ועוד), ולשמש כלי חילוץ, הצלה וכבאות בים.
כולן משתייכות ליחידה שמכונה "מעגן", ולכל גוררת צוות משלה.הצוות הוא בן 7-8 אנשים וכולל סקיפר( מפקד הגוררת), צ'יף (מפקד תחום המכונה והסגן של הסקיפר), ימאים, ומכונאים.
בתחומי הנמל תפקיד הגוררת לסייע בתמרון כלי השייט הגדולים ביציאה ובכניסה לנמל (לא יכולים לצאת ללא גוררת), ולהיות בכוננות מיידית למצב של שריפה/הצפה/תקלה בכלי שייט אחרים (כך למשל בעת הפגיעה באח"י חנית).

סקיפר
התפקיד כולל ניהול צוות, עזרה ראשונה, אחריות רבה, מקצועיות וקבלת החלטות תחת לחץ.