מהודו עד ישראל

אני וסבי כיום.
סבי ומשפחתו במעברה.
תמונה מספרת - העלייה וההסתגלות של סבי חיים לארץ ישראל

מהודו ועד ישראל

תמונה מספרת

סבי חיים נולד בשנת 1941 בבומבי שבהודו ועלה לארץ מהודו בשנת 1950 כשהיה בן 11, עם ששת אחיו ואחיותיו והוריו, בעזרת הסוכנות היהודית.

הסוכנות היהודית העלתה אותם לארץ במטוס, ומכיוון שרצו להעלות כמה שיותר אנשים על המטוס נאלצו להוריד לסבי שנתיים מגילו בגלל שהיה מותר להושיב 2 ילדים עד לגיל 9 במושב אחד. ככל הנראה גם הורידו מהגיל של אחיו ואחיותיו.

כאשר סבי ובני משפחתו הגיעו לארץ לקחו אותם ישירות למעברת בית שערים. הם חיו במעברה חמש שנים בערך, בתוך אוהל גדול. כאשר היה גשם או רוחות, הגג של האוהל היה עף והם היו צריכים לרדוף אחריו בקור. בקיץ היה באוהל חם מאוד, והמיטות באוהל היו בלויות ולא נוחות. בגלל שהאוהל היה בנוי על עפר, הם היו מוצאים שם לפעמים נחשים ועקרבים.

במעברה

תמונה 1

לבסוף לאחר 5 שנים עברו למושב עופר. מושב עופר, שוכן על מורדותיו המערביים של הכרמל, קרוב לים ושייך למועצה האזורית חוף הכרמל. המושב הוקם  ב-1950 על ידי עולים מהודו, מקהילת יהודי קוצ'ין, קהילת הבגדדים (יהודים ממוצא עיראקי שחיו בהודו), קהילת בני ישראל ועולים מעיראק.

הזוית האישית

אגם טולדנו: נהנתי לדבר עם סבי ולשמוע אותו מספר על משפחתנו. אני שמחה מאוד שיצא לי להשתתף בתכנית הקשר הרב דורי.

"sabh kucha milega"
הכל אפשרי (מבחינת להשיג).