מהבית בירושלים לחבורת הנוער בקיבוץ ניר דוד (תל עמל)

סבתא דבורה מטפלת בילדים
סבתא דבורה עובדת בשדה
בהיותי בת 11 עזבתי את הבית בירושלים ועברתי לקיבוץ ניר דוד לחבורת הילדים.

היציאה לחברת הנוער בנִיר דָּוִד
גרתי בירושלים ברחוב דוד ילין והייתי בתנועת הנוער השומר הצעיר.  בהיותי בת 11 ביחד עם הורי החלטנו שאצא לקבוצת הנוער באחד הקיבוצים של השומר הצעיר. קיבלתי מכתב שאני אהיה בחברת הנוער בקיבוץ  נִיר דָּוִד (תל עמל) הממוקם בעמק בית שאן

שחזור תל עמל – חומה ומגדל – ויקיפדיה
תמונה 1

הנסיעה לניר דוד היתה ארוכה מאד, עזבתי את העיר ירושליים לבדי בשמונה בבוקר עם תיק קטן ונסעתי באוטובוס לעפולה. בעפולה חיכיתי עד השעה 16:00  לאוטובוס הנוסע לתל עמל. הגעתי לקראת ערב לקיבוץ. כשהגעתי לקיבוץ אף אחד לא חיכה לי בשער, רק אמרו לי לגשת לצריפים של הנוער, שם המדריכה תדבר איתי. המדכירה לקחה אותי לחדר האוכל שם נתנו לי ארוחת ערב לאחר מכן כינסה את הקבוצה אליה השתייכתי והכירה בנינו. החברים בקבוצה שלי היו מכל הארץ בעיקר  מתל אביב, ירושלים וחיפה. המפגשים בין ילדי הקיבוץ ובנינו היו בחדר האוכל, ובערבים שהיינו חופשיים
סדר היום בקיבוץ נִיר דָּוִד
קמנו מוקדם מאד לפני הזריחה, הלכנו לחדר האוכל לאכול ויצאנו לעבודה. ב12:00 בצהריים חזרנו לחדרים התרחצנו והלכנו  לחדר האוכל לארוחת צהריים. נחנו קצת לאחר האוכל ואז היינו יוצאים ללימודים עד הערב.בקיבוץ עבדתי בשדות ובעיקר בטיפול בילדי הקיבוץ.בניר דוד שההיתי 4 שנים כוללב שבת השחורה 29 ליוני 1946. משם עברתי לקיבוץ רוחמה בנגב

העשרה
נִיר דָּוִד (תֵל-עָמָל) הוא קיבוץ בבקעת בית שאן השייך למועצה אזורית עמק המעיינות.היישוב הוקם ב-10 בדצמבר 1936 תחת השם "תל עמל" על ידי בוגרי השומר הצעיר מישראל ומגליציה. עם גרעין מייסדי הקיבוץ נמנו שמואל שריג, נפתלי גולומב, פרץ מרחב, אברהם יפה ושלמה גור. תל-עמל היה בין היישובים הראשונים בסדרת יישובי חומה ומגדל‏ והקיבוץ הראשון בבקעת בית שאן". ויקיפדיה

מורות מובילות ריקי באגר ולילית קניגסברג

פלחה
שדה

ניר דוד
נִיר דָּוִד (תֵל-עָמָל) הוא קיבוץ בבקעת בית שאן השייך למועצה אזורית עמק המעיינות.היישוב הוקם ב-10 בדצמבר 1936 תחת השם "תל עמל" על ידי בוגרי השומר הצעיר מישראל ומגליציה. עם גרעין מייסדי הקיבוץ נמנו שמואל שריג, נפתלי גולומב, פרץ מרחב, אברהם יפה ושלמה גור. תל-עמל היה בין היישובים הראשונים בסדרת יישובי חומה ומגדל‏ והקיבוץ הראשון בבקעת בית שאן.

”ערבות הדדית“