מגלות לחירות

סבא צביקה ואריאל
מרדכי בן ה-19
ממזרח אירופה למדינת ישראל

ההיסטוריה המשפחתית של מרדכי מתחילה בהולדתו בשנת 1919, בעיירה צבריקה (Ziberike) באזור בסרביה (Basarabia), שברומניה. מרדכי, מוטל, היה הילד השלישי מתוך ארבעה, להוריו: יעקב, יענקל, ומרים גרשנזון. קדמו לו האחות הבכורה רחל, ילידת 1912, לאחר מכן האח ישראל, יליד 1914, אחרי מרדכי, נולד אחיו הצעיר בוריס, יליד 1922. מספר חודשים לאחר הולדתו של אחיו בוריס, חלתה אמו מרים, ונפטרה. בחלוף זמן מה, נשא יעקב אב המשפחה לאישה את צ'רנה (Cherna), לאחר שה ת נ ה את נישואיהם בכך שהיא לא תביא לעולם ילדים משלה, אלא תטפל ותסייע לו בגידול ארבעת ילדיו.

הסיפור המלא:

קישור לסיפור: ממלחמה לתקומה

הזוית האישית

אריאל: שמחתי מאוד לעשות את ההנצחה עם סבא צביקה, על סבא רבא שלי, מרדכי, שלא זכיתי להכירו, נהניתי מכול שלבי העבודה.

סבא צביקה: נהניתי מאוד בשיתופה של אריאל בהנצחתו החשובה של סבא רבא מרדכי. זיכרון העבר וזכר אבותינו ופועלם הוא בסיס חשוב לקיומנו בעתיד כמדינת ישראל.

תעודת זהות מנדטורית
תעודת זהות שהונפקה על ידי ממשלת בריטניה