ילדותה של דבורה משיח בחיפה

אני ונכדתי היקרה נועה
תמונה מילדותי בחיפה
ילדותי בתקופת מלחמת העצמאות

שמי דבורה דולינסקי (משיח) נולדתי בחיפה בבית החולים עזרא בתאריך 23/10/1943. הייתי בת בכורה להורי מרים ודב דולינסקי.

באותה תקופה גרנו ברחוב הרצליה 30 בחיפה. מתחת לרחוב הרצליה היה רחוב לבונטין, שהיה מגודר בגדר ושם התגוררו ערבים.

כשהייתי בת שלוש היה אצלנו בבית סליק של ההגנה. התקופה הייתה לפני מלחמת העצמאות היה שלטון בריטי בארץ. על השולחן בביתי הייתה צלחת פירות שקופה שמתחתיה בסיס שחור, אותה אני זוכרת עד היום. מתחתיה הוריי החביאו אקדח. באחד הימים נכנסו חיילים בריטיים אלינו הביתה לעשות חיפוש. אני הצבעתי על צלחת הפירות אשר מתחתיה הוחבא האקדח. למזל כולנו, החיילים ראו ילדה קטנה ולא התייחסו לסימנים שעשיתי להם, ועזבו את הבית שלנו ללא תוצאות.

בשנת 1948 עברנו לגור ברחוב השדות (שלימים הוחלף שמו לרחוב יצחק שדה 17), באותו הזמן כל האזור היה שומם. לא היו כבישים סלולים, אלא חורשות עם עצי אקליפטוס ושלושה מגרשי כדורגל. באותם ימים לא היו השיכונים של קריית אליעזר ויכולנו לראות את הרכבת שעוברת ליד מערת אליהו הנביא. היום אזור זה הינו של קרית אליהו וקריית אליעזר וכולו בנוי וסלול.

הזוית האישית

הנכדה נועה: במהלך  מפגשי התכנית קיבלתי מידע על תקופת מלחמת העצמאות של המדינה ועל ילדותה של סבתא. תודה לך סבתא ששיתפת אותי בהכל, נהניתי להיות איתך.

סבתא דבורה: בתקופת ילדותי לא היו מחשבים ולא טלפונים, היינו יורדים לשחק בשכונה וזו הייתה תקופה נהדרת.

סליק
מחבוא מחתרתי לנשק ולמסמכים סודיים