מבצע סיני

עבודה משותפת בקשר הרב דורי
חני כתלמידה בכיתה ד' בשנות ה50
זכרונות ילדות

בהיותי בת 8 אצל סבי וסבתי בראשון לציון –  שיכון המזרח, פרצה מלחמת מבצע סיני. אני זוכרת שכל הגברים גויסו למלחמה והוכרזה האפלה כללית. החלונות נאטמו בסרטי דבק למניעת התנפצותם. דודי שגר בקרבתנו גויס אף הוא למלחמה ודודתי נשארה לבד עם תינוק. המצרכים ניתנו בקיצוב, באמצעות פנקס תלושים (כהמשך לתקופת הצנע), בהם השתמשה כל משפחה ורק איתם אפשר היה לקבל מצרכים כמו סוכר, קמח, חמאה ואפילו שוקולד. סבי חפר מקלט בחצר הבית ושם ישבנו כשהייתה אזעקה. מאחר ולא ידענו  כמה זמן המלחמה תימשך אגרנו קופסאות שימורים ומים לשעת הצורך, ואפילו הוכנסה מיטת סוכנות מברזל לשימוש בעת הצורך. בימים שהייתה רגיעה הייתי קופצת לבקר את דודתי כדי לשמור על התינוק  ולאפשר לה לצאת לקניות. הלימודים הושבתו וחיכינו לסיום המלחמה. כשהכריזו על סיום המלחמה הייתה שמחה גדולה ואנשים יצאו לרחובות. זוכרת שחיכינו בכיליון עיניים לשוב החיילים הביתה בשלום.

לחצו כאן כדי לראות את הסיפור של חני במצגת ב-youtube

מיטת סוכנות