מאתיופיה לישראל

אני, סמואל נגוסה
בתמונה סבי אפריים ז"ל
סיפור העליה של משפחתי מאתיופיה לישראל

סבי, אפריים זלקה, נולד בשנת 1934, בשרייה שבאתיופיה.

סיפור העלייה של משפחתי מתחיל לפני המון שנים, כי הכמיהה לירושלים הייתה תמיד קיימת והרצון להיגאל ולהגיע לירושלים תמיד היה השאיפה והחלום מדורי דורות.

משפחתי גרה בגונדר (עיר באתיופיה), וכשהתגבשה ההחלטה לעלות לארץ היא נעשתה בסודי סודות מאחר והמשטר באתיופיה היה אוסר על אזרחיו לעזוב את הארץ. ומי שנתפס בניסיון, נרצח.

נעשו הכנות של כחודשיים. בתחילה, איסוף משפחות שרוצות להצטרף למסע.  כשהיו כ-7 אנשים שהצטרפו לסבתי, סבי (ז"ל) ואמא שלי שהייתה אז בת ארבע וחצי, החלו ההכנות שהתחילו באיסוף דברים חשובים כמו תרופות, אוכל יבש, בגדים ועוד. וכמובן, לשכנים נאמר שהולכים לחתונה של משפחה ולא למסע לארץ ישראל, מחשש שילשינו עליהם.

אחרי ההכנות החל המסע. עזבו הכל לקחו שתי מזוודות והכניסו כל מה שרק יכלו.

המסע מגונדר לחומרה, החל, כשהם מתחבאים במשאית הובלה.

מחומרה לגדריף,  הולכים ברגל כ-3 שבועות. ביום מתחבאים ובלילה הולכים. חלק מהאנשים שהצטרפו חזרו חזרה לאתיופיה כי לא עמדו במסע.

מגדריף לחרטום שבסודן. מחרטום למחנה פליטים, ומשם בטיסה ליוון ומיוון לישראל, בשנת 1980 הושלמה עליית המשפחה לארץ.

אני מעריך מאד את סבי ואת סבתי על הנחישות והאומץ בדרכם לארץ ישראל.

גונדר