מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מאכל משפחתי

תמונה שלי ושל סבתא שלי
תמונה של המאכל
סיפור על המאכל המשפחתי

אני, אדיט, נולדתי בשנת 1959, בבקאו שברומניה. בקאו, עיר ברומניה הנמצאת בדרום חבל הארץ מולדובה, במורדות הרי הקרפטים על גדות הנהר ביסטריצה. בעבר הייתה בה קהילה יהודית גדולה ו-22 בתי כנסת, אך כיום נשארו בעיר 118 יהודים ו-2 בתי כנסת. עליתי לארץ בשנת 1961, כילדה.

אני בחרתי לספר על המאכל מעקודה. זה מאכל שאני מכינה בימי שישי ובחגים. בפעם האחרונה הכנתי את המאכל בליל הסדר.

למאכל יש 6 מרכיבים והם: תפוחי אדמה, ביצים, פטרוזיליה, מלח, פלפל וכורכום.

אפשר להכין את המעקודה בשתי צורות: בצורת לביבות ובצורת פשטידה.  קיבלתי את המתכון למאכל מאמא של בעלי כשהתחתנתי איתו. כל האחים של בעלי יודעים את המתכון למאכל.

הזוית האישית

סבתא אדיט: אני נהניתי לספר על המשפחה שלי ולהיזכר בילדותי, זה היה כיף לשתף את מה שעובר במשפחה שלנו.

ארבל: נהניתי לשמוע את מה שהיה לסבתא שלי בילדות ואת מה שהיא עברה, היה כיף לשמוע על המשפחה של סבתא שלי.

מילון

מעקודה
נקראת גם מחאמר, פשטידת תפוחי אדמה וירק, מרוקאית.

ציטוטים

”"צריך לשמור על המסורת של המשפחה ועל החפצים העוברים בה" “

הקשר הרב דורי