מאיזמיר לירושלים

סבא רפי בן שהם

רפי שאהב את הים מפגין שחית חזה שוחה בים של איזמיר והוא בן 14.
רפי גדל והפך לעלם חמודות ניגש לצלם וביקש  תמונת פספורט לדרכון, שאיתו עלה ארצה.
צועדים לקראת העלייה לארץ  בשנת 1948וחוזרים לביקור שורשים

בשנת 1986חברי הגרעין באיזמיר שבתורכיה.
תמונה 8
על מנת לקבל אישור יציאה מתורכיה רפי נאלץ לכתוב כי הוא מפליג לאיטליה ולא לארץ ישראל. בסופה של ההפלגה רפי הגיע לארץ ישראל.
תמונה 9
רפי הגיע עם הגרעין לקיבוץ דפנה שבגליל העליון. לצורך הכשרה לקראת הקמת קיבוץ הגושרים. רפי ואחיו יצחק עלו לארץ ראשונים ובעקבותיהם עלתה כל המשפחה והשתקעה בירושלים. בשנת 1953 רפי פגש את נעמי חיטוב בבסיס הצבאי : "שנלר" שבירושלים במקביל לשירותו הצבאי רפי משלים את לימודיו. בתום שנה וחצי של חברות נישאים רפי ונעמי במועדון הקצינים :"מנורה" בירושלים  בתאריך  14/9/1954טעימה ראשונה משותפת מעוגת החתונה הצנועה.

הכיבוד לחתונה כלל בעיקר כריכים ופירות  שהכינו האחיות של סבתא חנה.

תמונה 10

בשנת 1955המשפחה הצעירה מתחילה לגדול אילת: הבת הבכורה נולדה בשנת 1959 המשפחה הצעירה מתרחבת הבן יואב נולד. בשנים  1960-1965 לקח רפי חלק בארגון השיירות למובלעת הישראלית בהר הצופים. השיירות יצאו ממחנה שנלר בי-ם ועצרו לביקורת של האום והירדנים במעבר מנדלבאום. במסגרת תפקידו הוא עלה עם המשוריינים להר. את שירותו הצבאי החל רפי כטוראי במחנה שנלר וסיים בדרגת סרן כמפקד המחנה.את שירותו הצבאי סיים בדרגת סגן אלוף כמפקד בביה"ס לתחזוקה בצריפין.
במחנה שנלר עם בר לב
בבית ליד האח בשכונת מחנה אלנבי 1963 שבירושלים
בשנת 1972בת הזקונים, נועם, נולדה.
בשנת 1973 במלחמת יום כיפור רפי משרת במצרים אפריקה

רפי זוכה להכיר שלושת נכדיו  בת חן יעלה ועופרי

תמונה 14תמונה 15

מובלעת הר הצופים
שני הצדדים קיימו את הסדרי הפירוז באופן חלקי. ישראל העלתה להר חיילים במדי שוטרים ,‏[8] הצליחה להבריח להר נשק כבד יותר מהמותר בהסכם, והצליחה לבצר חלק מהמתחם. מאידך הירדנים בנו מוצבים צבאיים בשטחים המפורזים ואף בשטחי ההפקר, השתלטו על הכפר עיסאוויה ועל שטחים נוספים שנכללו בשטח הישראלי. עם זאת, לא הופסקה תנועת השיירה הדו שבועית, למרות שעוכבה לעתים בידי הירדנים. נוסף לכך, הגבולות המדויקים של השטח הישראלי היו שנויים במחלוקת בין הצדדים, מכיוון שמפת הסכם המפקדים, שבה תוחמו שטחי השליטה ואשר אושררה בהסכם שביתת הנשק, אבד

”רפי לקח חלק בשיירות למובלעת הישראלית בהר הצופים שיצאו ממחנה שנלר ועצרו לביקורת במעבר מנדלבאום.“