לריצה אין גיל וכל אחד יכול

סבתא ואני
סבתא דינה בילדותה
סבתא דינה חובבת הריצה

שמי דינה גת, אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי השנה יחד עם נכדי שגיא.  במסגרת המפגשים סיפרתי לו סיפורים רבים, בחרנו במסגרת הנושא השנתי "סיפורי אהבה" לתעד את אהבתי לריצה ולספורט.

אחרי שפרשתי מעבודתי בשב"כ, התנדבתי למקלט לנשים מוכות. חוץ מזה תמיד אהבתי ועסקתי בספורט. הצטרפתי לקבוצת ריצה שנקראת "רבע לשבע" (הקבוצה נפגשת כל יום ראשון בשעה רבע לשבע). אני רצה כבר 10 שנים רצתי בלא מעט מרוצים. בגיל 65 הגשמתי חלום ורצתי מרתון שלם (42.2 ק"מ) באמסטרדם. במירוץ אמסטרדם רצתי עם חתני שמוליק, אבא של שגיא (הנכד שלי שאיתו אני משתתפת בתכנית). השנה רצתי חצי מרתון (21.1 ק"מ) בתל אביב, ירושלים, וינה, במהלך יוני מתוכננת ריצה נוספת בהמבורג.

במהלך השבוע אני רצה עוד 3 פעמים 10 ק"מ ובסוף שבוע ריצה ארוכה של 15-18 ק"מ.

לריצה אין קשר לגיל וכל אחד יכול. היופי בריצה הוא במרוצים שם פוגשים אנשים בכל גווני הקשת והגיל. מקווה להמשיך לרוץ ככל שאוכל.

הזוית האישית

שגיא: במהלך התכנית היה לי כיף, גיליתי הרבה דברים על סבתא, הרגשתי שנקשרתי אליה יותר ממה שסבתא מחוברת אליי

מרתון
ריצת מרתון היא ריצה למרחק של 42.195 ק"מ.