לראשונה הונף דגל ישראל בשגרירות טורקיה

מוריאל וסבתא
סיפורו של חפץ

מוריאל כהן וסבתא רחל עבדן כהן משתתפות השנה בתכנית הקשר הרב דורי. במפגשי התכנית סיפרה סבתא למוריאל סיפורים רבים על המשפחה. סבתא רחל העלתה חוויות וזכרונות משמעותיים בתחנות חייה, סבתא מספרת:
הכרזת העצמאות
בשנת 1948 ביום ראשון, מיד אחרי הכרזת העצמאות, נפתחה השגרירות הישראלית בטורקיה בכיכר (טקסים). בפעם הראשונה ראינו שהעלו את דגל ישראל לתורן, אני הייתי אז בת חמש. אני זוכרת היטב את המעמד המרגש הזה בו הייתי יחד עם אבא שלי.

העלייה
בשנת 1971 ב-3 למרץ בעלי ואני ושני ילדיי, אחד בן שנתיים ואחד בן שש, עלינו לארץ ישראל.
מטרת העלייה שלנו הייתה שהילדים שלנו יתחילו ללמוד בארץ ישראל. נקלטנו בחברה מאוד מהר, גם בגלל שידענו לדבר עברית.

בית ומשפחה
במשפחתנו 12 נפשות. אנו משפחה מאוד מלוכדת ושמחה. בכל  ערב שישי אנו נפגשים לקבלת שבת. בחגים אנו חוגגים ביחד. בכל האירועים המשפחתיים תמיד אנו ביחד.

העשרה
"יהדות טורקיה היא אחת הקהילות היהודיות העתיקות והמשפיעות באזור הבלקן ובאזור המזרח התיכון, שני אזורים שטורקיה מהווה חלק מהם. כבר בימי הבית השני התיישבו יהודים באסיה הקטנה ויש על כך עדויות היסטוריות. שרידי בית כנסת מהמאה ה-4 לפנה"ס נמצאו בעיר סרדיס."
ויקיפדיה

יהדות טורקיה
יהדות טורקיה היא אחת הקהילות היהודיות העתיקות והמשפיעות באזור הבלקן ובאזור המזרח התיכון, שני אזורים שטורקיה מהווה חלק מהם. כבר בימי הבית השני התיישבו יהודים באסיה הקטנה ויש על כך עדויות היסטוריות. שרידי בית כנסת מהמאה ה-4 לפנה"ס נמצאו בעיר סרדיס,

מנדט בריטי
שלטון הבריטי בארץ ישראל, שפעל מתוקף המנדט שקבלה מחבר הלאומים