לקחתי חלק בכל מלחמות ישראל

אני ונכדתי ביחד
אני והחברים שלמדנו באורט
מהילדות עד סיום שרותי הצבאי כולל מילואים

שמי רפאל נולדתי ברחובות בשנת 1941.

למדתי בבית ספר תחכמוני סיימתי כיתה ח' ואז עבדתי בנגרות ביום  ולמדתי בערב במגמה עיונית שלש שנים באורט. כשסיימתי את הלימודים בשנת 1958, התגייסתי לצבא ועשיתי טירונות במחנה 80. כשסיימתי טירונות נשלחתי לקורס קשר במחנה צריפין.

העשרה:
מחנה שמונים: " בט"ר דותן (מחנה 80) הוא בסיס טירונים צבאי השייך למערך המגל, האחראי על קיום הטירונות הכלל צה"לית בבסיסי הטירונים השונים. בבט"ר מוכשרים טירונים לרמת רובאות 02 לשירות ביחידות עורפיות. הבסיס שוכן על כביש 65 – כביש ואדי ערה, בכניסה לפרדס חנה, סמוך לצומת חנה הנקרא גם צומת מחנה 80."
תמונה 1

וכשסיימתי את הקורס נשלחתי לשרת כנהג קשר בפיקוד צפון. חוץ מנהג קשר הייתי נהג דואר בכל אזור הצפון והשלמתי  בשרות סדיר שלוש שנים. במילואים היות שהיה לי סוג בריאות גבוהה העבירו אותי מחיל הקשר לצנחנים בחטיבה 80. כשנפתחה מלחמת ששת הימים התגייסתי בצו 8 והשתתפתי במלחמת ששת הימים.

תמונה 2

בהמשך המלחמה נודע לי שאחי ניפצע ונימצא בבית חולים בבאר שבע ולאחר כמה ימים נפטר מפצעיו, לאחר כמה שנים כשהבן שלי נולד הוא ניקרא על שם אחי המנוח אברהם.

במלחמת כיפור שרתתי ברמת הגולן 202 ימים ובמבצע שלום הגליל שרתתי במילואים. נפצעתי ברגלי הימנית קלות ושרתתי במילואים עד גיל 55.
במהלך המלחמה הכרתי הרבה חברים. בעיקר בשנות המילואים ובמלחמות ביצעתי תפקידים שונים ובמיוחד הייתי נהג מקצועי בשרותי במילואים.

תמונה 3

שרתתי בעיקר בצפון בסיורים בגדר המערכת בלילות. כששרתתי במילואים במרכז הארץ ביצעתי עבודות כגון טיפולים ברכב בנסיעות אפסנאות להעביר ציוד ממקום למקום.

שירתתי במלחמת התשה זה היה אחרי מלחמת ששת הימים. שירתתי במילואים בדרום בגבול מצרים בתעלת צואץ.

הקשר הרב דורי
יש לי 3 ילדים – 2 בנות ובן ו9 נכדים כן ירבו. עם נכדי, שקד עוקשי, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי, תשע"ה. יחדיו אנו מעלים סיפורי חיים.

בידי אנם
אני רוצה לישון

מחנה שמונים
בט"ר דותן (מחנה 80) הוא בסיס טירונים צבאי השייך למערך המגל, האחראי על קיום הטירונות הכלל צה"לית בבסיסי הטירונים השונים. בבט"ר מוכשרים טירונים לרמת רובאות 02 לשירות ביחידות עורפיות. הבסיס שוכן על כביש 65 - כביש ואדי ערה, בכניסה לפרדס חנה, סמוך לצומת חנה הנקרא גם צומת מחנה 80.

”דווח ראסי“