לימודים עבודה ומשפחה בקריות

לומדים יחד מחשבים
בית ילדותי
מילדה בכפר עטא ועד ימינו

עיר ילדותי היא קריית אתא, לשעבר כפר אתא, שהוקמה בשנת 1925 ונקראה בתחילה "כפר עטא" .

כאשר נולדתי בשנת 1952 גרנו במעברת שפרעם כשנתיים. אני הבכורה בבית, אחריי נולדו 2 אחים (בנים): רחמים (רמי) ויעקב. לאמי היה אח רווק, שמאוד אהב אותנו ותמיד קנה מתנות. בהמשך התחתן ונולדו לו 3 בנות, שגם איתן היינו בקשר טוב.

לימודים

למדתי בגן חובה גן הרצל. בית ספר יסודי – א.ד. גורדון (עד כיתה ח'). זכרונות טובים מבית הספר אלה הם שיעורי המלאכה, שהועברו לבנות בנפרד ולבנים בנפרד. למדנו לרקום כל מיני דוגמאות יפות, חולצה שעליה רקמנו דוגמאות, תפרנו סינר עם ריקמה. תפרנו חצאיות. לימדו אותנו גם לסרוג במסרגה אחת.

במהלך השנים היינו בתנועות נוער כגון: הנוער העובד והלומד. וגם בצופים. לאחר סיום כיתה ח' היה לנו מבחן שנקרא "מבחן סקר" אשר קבע, לפי הרמה, לאן עלינו להמשיך וללמוד. בתיכון למדתי בבית ספר "דביר". למדתי בתיכון עיוני עד כיתה י"ב. לאחר סיום לימודי התיכון הצהרתי לצבא שאני דתייה והשתחררתי מהשירות הצבאי.

עבודה

בגיל 19 התחלתי לעבוד ב"אלרון" למשך כ-3 חודשים ולאחריו התחלתי לעבוד ב"מינהל מקרקעי ישראל" – מקום עבודתי עד יום היציאה לגימלאות. במקום עבודתי הייתי מנהלת מחלקה ל- 8 עובדים. עבודה מול קהל. עבודה מעניינת אבל גם שוחקת.

משפחה

בשנת 1980 התחתנתי ובשנת 1982 ילדתי את בתי הראשונה, לאחר שנתיים בת נוספת ולאחר 3 שנים בן. נכון להיום שתי בנותיי נשואות ויש לי 3 נכדים. בני סיים ללמוד מחשבים בטכניון, יש לו תואר מהנדס והוא עובד ברפאל. מקווה לחתן אותו  בקרוב ולראות נכדים נוספים. מקווה לבלות בפנסיה והרבה בריאות ואושר.

הרחבה – קריית אתא

במאורעות תרפ"ט נפגעה קשות ע"י פורעים ערביים וננטשה. בשנת 1930 חזרו אליה התושבים וחידשו אותה. בשנת 1934 הקימו בית חרושת להכנת אריגים לתוצרת ארצנו. ולכן נקראה אתא. בשנת 1935 הוקם קפה מרגוע ששימש לאולם אירועים לכל התושבים. בשנת 1941 הוכרזה כמועצה מקומית. בשנת 1950 הוקמו 3 מעברות:  (מעברה- מחנה עולים או יישוב קליטה זמני שהיה בשנות ה- 50). כפר אתא, ק. נחום, ומעברת שפרעם. את הרעיון להקים מעברות הגה לוי אשכול בעת ששימש בזמנו כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות.

מבחן סקר
מבחן בסיום כיתה ח\\\' אשר קבע לפי הרמה באיזה בית ספר נמשיך ללמוד