מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

לימודים ועליה לארץ ישראל

אידה והנכדה קטיה
בנמל התעופה בן- גוריון
העליה מאוקריינה

נולדתי בבית רגיל. אבא שלי עבד עם ברזלים ואימא שלי עבדה כתופרת. היה לי אח אחד בלבד.
הלכתי כמו כל ילדה רגילה לגן ואז לבית- הספר.
בבית – הספר למדתי לתפור מעילים ובגדים ועוד כל מיני דברים.
בשנת 1971 התחתנתי. בעלי למד בקולג' וקיבל תעודת טכנאי. 
בשנת 1973 נולדה בתי הבכורה – טאטיאנה.
בשנת 1975 נולדה בתי – מרינה.
ואחרונה חביבה נולדה בתי – אוקסנה בשנת 1982 והיא אימא של קטיה.
בזמן הזה גם סיימתי את לימודי בקולג' וקיבלתי תעודת "רואה חשבון" ונהייתי מנהלת חשבונות מקצוע בו עבדתי במשך 24 שנה. התפקיד שלי היה לחשב את המשכורות של כל המורות בבית – הספר ושל הגננות שעובדות בגנים. זה היה עד לעליה לישראל.
 
העלייה לישראל
בגיל 49 עליתי לארץ, זה היה בשנת 2000. עלינו כל המשפחה, כי לא היה לנו טוב באוקראינה.
הגענו ישר לעיר ראשון לציון ושם התחלנו את חיינו החדשים. בארץ הייתי מזכירה במשרד  ומשנת 2013 הפסקתי לעבוד והתחלתי לקבל פנסיה. היום אני עוזרת לבנות שלי ומטפלת בנכדים שלי.
 
מנהג יפה במשפחתי, סבתא של סבתא של סבתא שלי ניסתה להכין משהו טעים לשבת ואחרי הרבה ניסיונות, הצליחה לעשות את המתכון של ה"גפילטע- פיש". מתכון זה עובר  בירושה מאז ועד היום מדור לדור. כיום אנו מכינים אותו לשבתות, ימי הולדת, חגים וימים חשובים עבורנו.
המתכון ה"גפילטע- פיש"החומרים: דג קרפיון, בצל, ביצים, מלח, פלפל, קליפות- בצל, מים.
אופן ההכנה: מנקים את הדגים. (מפרידים את הפילה בלי עצמות, את העצמות שמים בסיר).
את העור מהדג לא זורקים ואת הפילה טוחנים).
חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו במחבת.
מערבבים את הכל עם ביצים, פלפל ומלח.
עושים קציצות ואת הקליפות של הבצל שמים מסביב.
מטגנים את הקציצות בסיר, מוסיפים עוד קליפות- בצל ועצמות של הדג.
מוסיפים מים מהקומקום ומבשלים על אש נמוכה.
העשרה
גפילטע- פיש: "מאכל קציצות דג טחון (לרוב קרפיון), הנפוץ בעיקר בקרב יהדות אשכנז ומזרח אירופה. המאכל מוגש לרוב בשבתות וחגים". ויקיפדיה
 
תשע"ו

מילון

קולג'
מכללה- מוסד להשכלה גבוהה, שלא במסגרת אוניברסיטאית

גפילטע- פיש
מאכל קציצות דג טחון (לרוב קרפיון), הנפוץ בעיקר בקרב יהדות אשכנז ומזרח אירופה. המאכל מוגש לרוב בשבתות וחגים.

ציטוטים

”על תסתכל בקנקן, אלא מה שיש בו- החיים יפים רק שמסתכלים עליהם מבפנים.“

הקשר הרב דורי