מליטא בברית המועצות לבת ים

אני וסבתא פרומה
סבתא פרומה בצעירותה.
החיים של סבתא

"הקשר הרב דורי" של סבתא פרומה לייסט ורביב פישלר

סבתא פרומה נולדה בשנת 1932, בליטא בברית המועצות,  בעיר קורנה לבית משפחת גורביץ'. פרומה עלתה לישראל בשנת 1959.

סבתא פרומה תמונת ילדות (עם אחותה)

פרומה מספרת לנכדה רביב:

"נולדתי בעיירה קטנה בליטא בשם קורנה וגרתי שם עד פרוץ מלחמת העולם השנייה. בזמן המלחמה היינו נדדנו לעומק ברית המועצות בסיביר. בשנת 1945 משפחתינו חזרה לליטא וכשחזרנו לא מצאנו אף אחד מקרובי המשפחה בחיים."

סבתא פרומה סיפרה לי על סבא שלי

סבא וסבתא פרומה בצעירותם

תמונה 3

לסבתא פרומה יש זכרונות מתקופת ילדותה ונערותה בזמן המלחמה, לכן פרומה  בחרה להדגיש את המשפט "אוכל לא זורקים!", בגלל הרעב  שהיא עברה וחוותה במלחמות. בשנת 1959 סבתא פרומה עלתה לישראל לעיר בת ים. היום היא מתגוררת בבית גיל זהב בבת ים, במגדלי הים התיכון.

שאלתי את סבתא שלי מה היא רמת הגולן עבורה? וסבתא פרומה אמרה: "אני מאוד אוהבת את רמת הגולן, היא שטח חשוב למדינת ישראל, הילדה שלי והנכדים שלי גרים שם אז זה מאוד חשוב לי באופן אישי. בנוסף זה מקום מאוד יפה.

הזוית האישית

רביב פישלר: זה היה ממש מרגש לשבת עם סבתא ולשמוע ולתעד סיפורים מהעבר שלה. אני מאחלת לה שתמשיך לספר סיפורים מילדותה, ושתהנה מזה…

שיינה מיידלה
ילדה יפה ביידיש