לידה עד בת מצווה

מאי וסבתא ברוריה
סבתא ברוריה בצעירותה
זכרונות ילדותה של סבתא ברוריה

סבתא ברוריה נולדה בפולין בעיר הנקראת ליגניצה להוריה צילה וישראל פלדמן (ז"ל) בתאריך ה- 1.6.1947. כל המשפחה של אמה צילה חוץ ממנה ומסבתא עלו לארץ ישראל שנקראה פעם פלסטין.מהמשפחה של סבתא נשארו מעט אנשים, מצד ישראל אביה נשארו לאחר המלחמה רק הוא ואחיו יהודה.

החיים בפולין היו נעימים מאד לסבתא ברוריה, זיכרונות רבים טובים מבית מלא כל טוב מאחר ואביה היה סנדלר ובעל חנות מצליחה. לא היה חסר לה כלום. היו לה חברים רבים, חלק גדול מהם לא היו יהודים אך הקשרים היו טובים גם איתם. לפעמים הייתה מבלה איתם בחגיהם וכך נהנתה משני העולמות.
בשנת 1957 כשהיא בת 10, היא ומשפחתה עלו לארץ ישראל במסע ארוך ברכבות מפולין לצ'כיה ושם לאיטליה שם שהו במשך שבוע ופגשו בפעם הראשונה את דודתם לובה.
לובה קנתה לסבתא ברוריה בובה גדולה כמעט בגודל שלה והיא אהבה אותה ולקחה אותה איתה כמעט לכל מקום.
ביום השני באיטליה, עשו שייט ארוך בנהר עם כל המשפחה חוויה שזכורה לה כמהנה במיוחד.
לאחר מכן חזרו למלון ושם שהו 5 ימים בהמתנה לספינה "ארצה" שאספה את כל היהודים שביקשו לעלות לארץ.
הספינה הייתה ישנה ורעועה, ובמהלך המסע אירעו תקלות רבות שכמעט גרמו לטביעת הספינה.
לאחר המסע הארוך הם הגיעו בשלום לנמל חיפה בישראל והובאו לצריפים קטנים ללא חשמל.
כל משפחה קיבלה 5 לירות שהיו אמורים להספיק לה למחיה לתקופת השהיה שלהם במקום, סבתא זוכרת שהם מאד הופתעו מהתנאים הקשים משום שלא היו רגילים לכך.

לאחר יום בצריפים הקטנים המשפחה הלכה לכפר לביתם של קרובי משפחה של אמא שם היה מפגש מרגש מאחר ולא התראו הרבה זמן.

המשפחה של סבתא גרה בכפר במשך שנה.
החיים בכפר היו קשים מאחר והייתה קצבה של אוכל וכסף שלא הספיקו להאכיל את כל המשפחה ולכן בלית ברירה התחילו למכור חפצים מהבית כמו שטיחים ותמונות ובסופו של דבר גם את הבובה האהובה של סבתא, דבר שזכור לה ככואב במיוחד.

משם עברו לגן יהושע (ליד קיבוץ בחן) סבתא הייתה בת 11 בתקופה זו.

בכל מהלך התקופה סבתא הלכה לבית ספר ואהבה לפגוש הרבה ילדים מכל העולם, שם זכורים לה טיולים וימי חוויה שארגנו מדריכי הנוער.
למשפחה היה קשה בעיקר בעבודת האדמה, אמה של סבתא עבדה בבית ובשטח החקלאי וסבא עבד כסנדלר בקיבוץ קרוב. החיים היו מאד פשוטים אך נעימים.
סבתא זוכרת קשיים בעיקר בשפה ובלימוד של הנושאים כמו לשון ותנ"ך שהיו קשורים מאד לשפה העברית.

בגיל 12 הגיעה מסיבת בת המצווה של סבתא… בשנים אלו לא היו הרבה ממתקים ומגוון שירים גדול, אבל כל החברים והמשפחה הוזמנו ואמא של סבתא הכינה פטל בבקבוקים גדולים, ירקות, פירות וסוכריות והשולחנות היו ערוכים ומקושטים בפרחים.

צריף
צריף הוא מבנה פשוט, המיועד למגורים ארעיים.