מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

לחם של פורים

סבתא מורן והנכד רוי
לחם פורים
לחם של פורים

סבתא שלי, סוזי אפללו, נולדה ב–26/2/59  בקזבלנקה במרוקו, ועלתה לארץ ב–1964 יחד עם כל משפחתה.

סבתא שלי זוכרת מאז ומתמיד את החגים אצל סבא וסבתא רבא  (הוריה) שלי.

במיוחד את חג פורים אשר לקראתו היו נוהגים יהודי מרוקו, להכין לחם עם ביצים קשות.

יהודי מרוקו נהגו להכין לסעודת חג פורים לחם מיוחד, מסורתי, עגול. הלחם הוכן ככיכר גדולה עם 5 ביצים, וגם במנות אישיות.

במרכזה של כל כיכר, שקועה ביצה, שמעליה נמתחו רצועות בצק שמנעו ממנה לצאת החוצה. את הכיכר מרחו בביצה ופיזרו מעליה סומסום.

במרוקו היו מכינים את הלחם בעיקר לבנים של המשפחה.

סבתא שלי מספרת שהיו נוהגים להכין את הלחם עם ביצים כי היו מאמינים שהן נגד עין הרע או אפילו מסמלות את המן עצמו שנטמן.

לסבתא שלי חשוב לשמור על המסורת עליה גדלה על מנת שגם ילדיה ונכדיה ירגישו ויגדלו עם טעמים אחרים וזכרונות נפלאים.

בכל חג פורים אנו סועדים אצלה, כאשר כל בן משפחה, מקבל את לחמו, קולף את רצועות הבצק, שולף את הביצה, קולף אותה ואוכל בשילוב עם הלחם ושאר המטעמים שנערכו על שולחן החג.

תמונה 1

ובלי לשכוח באמצע השולחן לחם גדול עגול עם 5 ביצים.

הזוית האישית

סבתא ואני תיעדנו את מנהג הלחם של פורים במסגרת התכנית של הקשר הרב דורי

מילון

לחם פורים
לחם מיוחד עגול שנהוג היה במרוקו, להכין לקראת פורים

ציטוטים

”מסורת, שגם ילדיה ונכדיה יגדלו עם טעמים וזכרונות נפלאים“

הקשר הרב דורי