להתחיל הכל מחדש….

במפגש הראשון גיא ומרים אגסי
אני ומשפחתי שעלינו לארץ
בילדותי גדלתי בעירק, באושר ועושר עם משפחתי

נולדתי בשנת 1939 בבגדד שבעירק, בשנת 1951 עליתי לארץ.
בילדותי גדלתי בעירק, באושר ועושר עם משפחתי . אני חושבת היום, כשילדים בגילי נסעו ברכבות … לאי שם, אני נסעתי בכרכרה עם משפחתי. היינו נוהגים לנסוע בכרכרה לאכול  גלידה. קראו לה גלידת פלסטין, זו הייתה גלידה טעימה וצבעונית.
הייתה לי ילדות יפה, למדתי לרכב על אופניים, שיחקתי וטיפסתי על עצים בגן ביתי. לצידי תמיד הייתה המטפלת שלי, צמודה אלי, תמכה בי שלא אפול. כשאני חושבת שבאותו זמן היו גרמנים שדחפו ילדים  כדי שיפלו… ולא יקומו עוד, זה לא נתפס !

לכן קשה לי מאוד ביום השואה, קשה לי ביום הזה. כל שנה ביום השואה קשה מאוד להמשיך ולחשוב, איך בכל מקום בגלובוס גדלו ילדים בתנאים שונים. כשעלינו ארצה בשנות החמישים עלינו מעושר גדול ללא כלום. עלינו מתוך אידיאולוגיה וציונות. אבי  נאלץ להתחיל הכול מחדש. לא הייתה ברירה, היה עליו לפרנס משפחה בת שבע נפשות.
לא אשכח מה שאבי ז"ל אמר לי ואני עדיין ילדה קטנה:
"תראי בתי  לאן הגענו מעושר גדול לכלום …כל רכושנו  נלקח מאתנו, איך אתחיל הכול מחדש ?
לא אשכח את תשובתי לאבי:
אמרתי לו: " אבא !  בגרמניה הושמדו משפחות, משפחות שלמות נעלמו עם רכושם …ואנחנו תודה לאל באנו לארץ ישראל עם כל המשפחה, בריאים ושלמים. אתה צריך לשמוח על כך

כך היה וכך יהיה. היום אנחנו שמחים בחלקנו, שמחים עם הנכדים שלנו ונמשיך לשמוח עם הנכדים, אמן!

תכנית הקשר הרב הדורי תשע"ה