להיות ישראלית

ניר וסבתא דינה מתעדים את הסיפו
דינה בילדותה עם הוריה
זו הייתה אחת השנים היפות בחיי.

דינה זאבי- סבתא של ניר.
שם משפחתי הקודם-קופלמן. נולדתי בשנת 1946 ברומניה בעיירה ראדאוץ.
את ילדותי, עד גיל 13, חייתי ברומניה. הייתי בגן, למדתי בבית הספר עד כיתה ז'. במקביל  למדתי לנגן באקורדיון והחלקה על קרח.
כשהייתי בת  13 עלינו לישראל וגרנו תקופה קצרה במעברת חצרים בבאר שבע.
תמונה 1תמונות ממעברת חצרים

לאחר מכן עברנו לגבעת המורה בעפולה ואני עברתי לקיבוץ גן שמואל. שם למדתי את השפה העברית, הכרתי ילדים חדשים והפכתי להיות ישראלית. המורים והמטפלות התייחסו אלינו באהבה רבה ומסירות אין קץ.זו הייתה אחת השנים היפות בחיי.

העשרה:

מַעְבָּרָה, מחנה עולים או יישוב קליטה, היה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.

המעברות נועדו להחליף את מחנות העולים ונבדלו מהם בכך שדיירי המעברה נדרשו להתפרנס למחייתם, בעוד דיירי מחנות העולים פורנסו על ידי הסוכנות היהודית. ב-23 במאי 1950 (על פי ויקיפדיה).

טומבללייקה
שיר עם יהודי רוסי נודע, ושיר אהבה בשפה היידית.