לגאורגים היתה עדיפות בקבלה לאוניברסיטה

רעיה ודורון ותחביבם המשותף
רעיה בילדותה עם אלברט, אחיה
יהודים היו צריכים להצטיין כדי להתקבל ללימודים

נולדתי בטביליסי שבגרוזיה בשנת 1944. גדלתי בבית עם ההורים, אח, אחות, סבא וסבתא. מגיל קטן הדריכו אותנו ללמוד טוב, כדי שבעתיד נתקבל ללימודים אקדמאים. סבתי אמרה:"תדעו, אתם יהודים צריכים להיות הכי טובים כדי להתקבל לאוניברסיטאות, כי תמיד נתנו עדיפות ראשונה לגרוזינים". למרות שבגרוזיה לא הייתה אנטישמיות, אבל אפליה קטנה תמיד הייתה. כילדים למדנו הרבה, ולא היו לנו משחקי מחשב או משחקי טלוויזיה. בעיקר, היו לנו ספרים, לימודים ומשחקי חברה. בגיל צעיר גילו בי כשרון מוזיקלי. התמדתי בתרגול יומיומי (3-5 שעות) בנגינה על הפסנתר. התקבלתי לאקדמיה למוזיקה ללא בעיות.

בבית שמרנו על אורח חיים יהודי. שמרנו את השבת וחגי ישראל. כל פסח אמרנו: "לשנה הבאה בירושלים הבנויה". למרות המצב הכלכלי המצוין בבית, ברגע שהתאפשר ליהודים לעלות לישראל, עלינו לארץ ב-1972.
מיד התחלתי ללמד בבי"ס מוזיקה ולימודי פסנתר. כיום, אני מלמדת את נכדי דורון נגינה על הפסנתר. שנינו נהנים עד מאוד.

גרוזיה
כיום קוראים לה גאורגיה. מדינה באירואסיה, לחופו המזרחי של הים השחור. למדינה גבולות עם רוסיה מצפון, עם אזרבייג'ן במזרח, עם ארמניה וטורקיה בדרום, ובמערבה הים השחור.

”יהודים צריכים להיות הכי טובים כדי להתקבל לאוניברסיטאות... נתנו עדיפות לגרוזינים“