לא צריך להיות דתי כדי לשמור על יהדות

גילה ודניאל - תשע"ב
גילה לומדת ודניאל מסייעת בידה
עליתי לארץ כי אני יהודייה וזה המקום שלי.

הרבה שנים חיכיתי בטהרן שבמשרדי הרישוי יביאו לי דרכון כדי שאוכל לעלות לארץ ישראל. אחרי שנתיים נתנו לי את הדרכון , ועליתי לארץ עם שתי בנותי. בדרך סבלתי המון, אבל בסוף הגעתי לישראל . הגעתי למסקנה שיש בישראל משהו רוחני ב"אוויר". אנשים חייבים להאמין בזה לפי דעתי ! קרו לי הרבה דברים שאני חושבת שזה בקשר לה'. אני מאד נהנית מהמנהגים והחגים בישראל, במיוחד מחג העצמאות , בגלל שאני מאושרת שישראל  אחרי 64 שנים,  עדיין "עומדת על הרגליים". אני מאד גאה בזה . אני לא חושבת שבן אדם צריך להיות דתי מאד אבל עדיין להאמין בה' , ולשמור על היהדות שלנו. אני חושבת שמאד חשוב חיים של יהודי , ואני גאה בעצמי שאני יהודייה!

אני יודעת שיהודי סובל בכל מקום , אבל צריך לדעת לחזק את הלב , ואף פעם לא לשבור את הלב , ולהחזיק מעמד כלפי כל מכשול בחיים.
עכשיו אני גרה בחולון. מאוד נהניתי ללמוד לעבוד על המחשב בתכנית הקשר הרב דורי. המורה תמי הסבירה יפה ודניאל, לימדה אותי והסבירה לי בסבלנות. אני מקווה להמשיך ללמוד לעבוד עם המחשבים.

מתנ"ס
ראשי תיבות- מרכז תרבות נוער וספורט. מתקיימות בו פעילויות שונות לילדים ולמבוגרים.