פסח בבית של סבא רבא חיים

כאן אני וסבתא שלי באים ביחד לראשונה
סבא חיים היה מביא את כד היין
הכד המיוחד לפסח של סבא רבא

שמי אורי, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא שלי. סבתא סיפרה לי על המשפחה והעלנו את הסיפור על סדר הפסח בביתו של סבא רבא, אבא של סבתא.

פסח בבית של סבא רבא חיים מלכא מטבריה

הכד המיוחד לפסח

בבית של סבא רבא היה להם כד נחושת עתיק גדול עם קערה בעלת תחתית כפולה שעליה עמד הכד. את הכד הזה הביאו עוד ממרוקו. כל השנה התחבא הכד עם כל הכלים שחיכו לשימוש בערב פסח. משקרב הפסח הוציא סבא רבא חיים מלכא גם את הכד ואת התחתית שלו שפשף ושפשף ניקה וניקה אותו בלימון עד שהבריק וזרח ממש.

יש קטע בהגדה שממלאים את הכד חציו במים וחציו ביין.

סבא רבא קרא את כל מכות מצרים, ואנחנו הילדים צעקנו את אחריו "דם צפרדע כינים ערוב… חושך מכת בכורות". עם כל מכה שפך סבא רבא חיים מעט מהיין שבכד אל התחתית הכפולה. כשנגמרו המכות הייתה סבתא לוקחת את התחתית הכפולה ומרוקנת אותה הרחק מהבית, רחוק רחוק מעבר לגדר הגינה שחס וחלילה לא ידבקו במשפחה, שמץ מכות ורק משחזרה פנימה עם התחתית הריקה "מכל מכות מצרים" ואז אפשר היה להמשיך לקרוא בהגדה.

קישור לסיפור: איך הכירו סבא שלמה וסבתא עדנה

הזוית האישית

שמי אורי משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא שלי. סבתא סיפרה לי על המשפחה והעלנו את הסיפור על סדר הפסח בביתו של סבא רבא, אבא של סבתא.

אני וסבתא בתכנית

לךואעוןם עכט8קא/88ב8ן