לאן שהחיים מובילים אותנו

אורנה איתמר ונעמה בבת המצווה של נעמה
אורנה ואיתמר ביום חתונתם
סיפור האהבה שלנו וסיפור מפעל הפלסטיק , טכנופלסט שהיה בבעלותינו.

שמי איתמר, נולדתי בשנת 1949 בקיבוץ יגור.

גדלתי בקיבוץ ביחד עם שני אחיי, אחי הגדול חנוך התגייס לקורס טייס מספר 50, ואחריו התגייס אחי השני אביהו לקורס טייס מספר 59. לאחריהם התגייסתי אני לקורס מספר 63. כולנו סיימנו את הקורס בהצלחה בתור טייסי קרב. היינו שלישיית האחים הראשונה בישראל שכולם היו טייסי קרב, ועל כך קיבלנו אות הצטיינות ממפקד חיל האוויר באותה תקופה , מוטי הוד.

רעייתי אורנה נולדה בשנת 1952 בתל אביב. את ילדותה עברה בצהלה, שכונה של אנשי צבא קבע. השכונה הייתה מבודדת וכל הפעילויות בה היו סביב בית הספר והצופים. את התיכון למדה אורנה בנווה מגן השכנה, והתגייסה לחיל האוויר בתור פקידת מבצעים בטייסת.

דרכינו הצטלבו בבסיס חיל האוויר בחצרים, אורנה הייתה פקידה בטייסת הדרכה, כשאני הגעתי להדריך בתור טייס צעיר בטייסת. הכרנו כך: שהייתי מביא לה כל יום כריכים מחדר אוכל קצינים וכך התאהבנו. תוך חצי שנה החלטנו להתחתן. ב-1972 עברנו לגור בבאר שבע בצמוד לבסיס חצרים.

ב-1973 פרצה מלחמת יום הכיפורים ואני (איתמר) השתתפתי בתור טייס פעיל לאורך כל המלחמה. לאחר המלחמה ב-1974 נולדה לנו בתנו הבכורה רוני ועברנו לגור ברמת השרון, והצטרפנו לצוות הניהול של מפעל לפלסטיק בשם טכנופלסט בע"מ.

טכנופלסט תעשיות בע"מ נוסדה בשנת 1951 על ידי סבא בוניו, לאחר מכן אבא שמוליק המשיך ואנו הצטרפנו . טכנופלסט הייתה בבעלות פרטית עד 1993 ואז הפכה לחברה ציבורית. הקמנו מפעלים באזור התעשייה בברקן שבשומרון, לאחר מכן הקמנו מפעלים במגדל העמק ונעשינו יצרנים משמעותיים וגדולים בתעשיית הפלסטיקה בישראל .

לאחר מכן החברה הונפקה בבורסה בתל אביב, אחר כך דרך חברת בת בארה"ב ולאחר מכן בלונדון. ב-1998 הקמנו את טכנופלסט טכנולוגיות בע"מ אותה הנפקנו בתל אביב וגייסנו כסף להשקעות בתחום הטכנולוגיה שמשלב פלסטיק וטכנולוגיה, חברה זאת השקיעה בעשרות מיזמים טכנולוגים וסטרטאפים בתחומים שונים והיא עד היום חברה ציבורית שנסחרת בתל אביב.

הזוית האישית

אורנה ואיתמר: חשוב מאד שהדור שלכם והדורות הבאים ידעו, יבינו ויפנימו איך המדינה הזו קמה. ההיסטוריה, האנשים שבאו מכל העולם למקום של יהודים שלא מפחדים, שנחלמים על זכותם לחיות ונלחמים על מדינה שלהם ובזכות זה מבטיחים לכם ולדורות הבאים חיים טובים ובטוחים .זה מבטיח לכם ולבאים אחריכם ובטח אחרינו עתיד. המפגשים היו מעניינים ומרתקים אני חושב שאתם למדתם המון, אנחנו למדנו המון והיה כיף.

צריך להמשיך להתמיד במפגשים האלו לשמור ולשמר את ההיסטוריה.

נעמה: נהניתי מאוד מהמפגשים. הרגשתי שסוף סוף יש לי הזדמנות לדעת על העבר של סבא וסבתא שלי יותר. במהלך התכנית ראיתי את ההתרגשות שלהם מהמפגשים.

השבת השחורה
כינוי שניתן ליום שבת, 29 ביוני 1946, שבו ערך השלטון הבריטי בארץ ישראל סדרה של פעולות כנגד היישוב היהודי, במסגרתן הוטל עוצר על ערים ונתפסו מחבואי נשק

” תוך חצי שנה החלטנו להתחתן, ב-1972 ועברנו לגור בבאר שבע בצמוד לבסיס חצרים.“