לאחר הפציעה חזרתי בהקדם ללחימה

אני סבא וסבתא ביחד
סבא יצחק מלווה את בן גוריון
סיפור סבא יצחק

בשנת 1958 עלינו לארץ ישראל באמצעות ספינה שנקראת "אילמס" היינו כחודשיים בים, הגענו לארץ וירדנו מהספינה באיזור נהריה ומשם העבירו אותנו למעבורות שבאיזור חדרה, לאחר חצי שנה העבירו אותנו לחיפה שם חיכו לנו בתים ריקים של ערבים אשר ברחו משם בזמן מלחמת העצמאות  באיזור ואדי ניסנס, גדלנו בבית אחד מספר משפחות מהמשפחה הקרובה.

שירות צבאי ומלחמות

בשנת 1958 התגייסתי לצבא במישטרה הצבאית וסופחתי למשרד החוץ לליווי אישיים בינהם ראש הממשלה דוד בן גוריון ,כמו כן שותפתי במופעי יום העצמאות בגוש של האופנועים.בשנת 1967 השתתפתי במלחמת ששת הימים שבעקבותיה התרחב השטח שבשליטת מדינת ישראל. בשנת 1969 השתתפתי במלחמת ההתשה מול הצבא המיצרי באיזור חצי האי סיני ותעלת סואץ, שם קיבלתי אות מלחמה על מבצע שעשינו, בשנת 1973 השתתפתי במלחמת יום כיפורים מול הסורים כאשר הם הגיעו עד לגשר בנות יעקב. בשנת 1982 השתתפתי במלחמת לבנון הראשונה הנקראת גם מלחמת שלום הגליל, שם הייתי בהנדסה קרבית וכחלק מפעילותנו במלחמה היינו צריכים לפרק מוקשים אשר הניחו הסורים, תוך כדי פעילות הקומנדקר שנסעתי עליו באיזור "אל –בזורייה" בלבנון עלה על מוקש, שלושה מחבריי הטובים נהרגו ואני נפצעתי קשה בעיניים ובכל חלקי הגוף, לאחר השיקום ביקשתי לחזור ולהילחם למען המדינה ורק לאחר שחתמתי לצבא על אישור מסויים חזרתי מיד ללחימה. לאחר המלחמה חזרתי לעבוד על תהליך שיקום שלקח זמן כתוצאה מיזה היום אני נכה כמעט 100 אחוז בעיניים

סיפור מעניין במהלך חיי: לאחר המלחמות התחלתי את עבודתי להקמת תשתיות במדינת ישראל בהם עסקתי בין היתר בבניית כבישים גשרים ועוד..

הזוית האישית

יצחק ונטורה: נהנתי מאוד מהמפגש בכיתה ריגשתם אותי החזרתם אותנו אחורה כאשר נזכרנו בעבר, מקווה שיהיו עוד מפגשים כאלו בעתיד.

ירין בן נחום: סבא שלי חידש לי המון בדברים שלא ידעתי וריגש אותי במיוחד שלאחר הפציעה שלו הוא ביקש לחזור ולהילחם למען מדינת ישראל, מאחל לסבא וסבתא בריאות ואריכות ימים.

אילמס
ספינה שבאמצעותה עלו לישראל