כשסבתא כוכבה יתיר הייתה ילדה

סבתא ואני במפגש הראשון של הקשר הרב דורי
סבתא כוכבה בגן הילדים בירושלים
המשחקים של פעם

שלום אני כוכבה סבתא של יואב יתיר. נולדתי בירושלים לפני קום המדינה. השפה המדוברת הייתה עברית, ערבית ואנגלית כיוון שהאנגלים שלטו בארץ.

הייתי בגן ילדים אליאנס וזו הייתה התקופה יפה והכי נעימה בשבילי. אבי היה הגיבור שלי. כדוד המלך יפה וצעיר. מאהבתי אליו קראתי לבני (אבא של יואב) על שמו דוד המלך.

בזמן המנדט הבריטי היו הרבה ערבים בשנה שהיה בהם "עוצר" – אסור היה לצאת מהבית לפי השעות שקבעו הבריטים. ירושלים הייתה נצורה באותם הימים. היה חוסר במזון ושתיה, אבי דוד ז"ל התנדב לספק מים במכונית המשוריינת שלו.

אהבנו לשחק משחקים מחוץ לבית, היינו מטיילים בשדות שהיו סביב הבתים ונהנינו מהטבע ומהאוויר הפתוח. התחביב שלי היה לקטוף פרחים וליבש אותם במחברת.

תחביב נוסף: היה לי אוסף בולים. היו לי הרבה אלבומים של בולים ואהבתי במיוחד את הבולים הבאים:

הכרזת המדינה מיום ה באיר תש״ח  14 למאי 1948

חוזה המדינה בנימין זאב הרצל "אם תירצו אין זו אגדה:

בול של נשיא המדינה הראשון חיים וייצמן

4. בול של ראש הממשלה הראשון ושר הביטחון דוד בן גוריון

תמונה 4

תחביב נוסף שהיה נהוג באותם ימים היה לאסוף מטבעות מיוחדים ונדירים, היה לי אוסף מיוחד של מטבעות שאהבתי להתבונן בו.

הילדות שלי הייתה מאושרת ומיוחדת מאוד.

הזוית האישית

סבתא כוכבה: אני הרגשתי כיף גדול לאהבתי הגדולה. תמיד אני ונכדי קרובים מאוד ואוהבים. התכנית סיפקה לי את האפשרות להיות קרובים פיסית ולספר את סיפור ילדותי.

יואב יתיר: אני הרגשתי שהיה לי מאוד מהנה ובעיקר מלמד ואני שמח שאפילו במסגרת בית הספר אני ניפגש עם סבתא שלי.

נצור
1. נָעוּל ומאובטח כך שאינו יכול לירות 2. נמצא במצור, מוקף בידי אויבים