כשהצבא יצטרך אותי תמיד אהיה מוכן לבוא

יורם וגיא
יורם על רקע סמל אוגדה 36
מה למדתי משירותי הצבאי

אני חש גאווה עצומה על שירותי הצבאי באוגדה 36, זאת חוויה שהייתי רוצה למסור לדורות הבאים לילדים שלי ולנכדי המאומץ גיא.

בגיל 18 התגייסתי לצבא. שם התחלתי ללמוד ולהבין מהי משמעות המילה "צבא הגנה לישראל", עליה תמיד סיפרו לי בבית. למדתי את הערך המוסף שזה מעניק לגבר, שמגיע לגיל הזה ומתגייס. ועל כך אספר:

הצבא חישל אותי מאוד. למדתי מהי המשמעות של לקבל פקודות, אחריות ונאמנות למדינה שלנו.

הייתי נפח בחיל התחזוקה ב"אוגדה 36" ברמת הגולן. הייתי שייך למחסני ימ"ח, אשר אליהם הגיעו כל יום מתנדבות ומתנדבים, שעשו רענון לכל הציוד, כדי שיהיה מוכן עבור החיילים בשעת מלחמה.

אהבתי את אופי השירות, עם כל האחריות שהוטלה עליי. נהניתי לשרת את המדינה. היחס שקיבלתי מכל הסביבה היה מעולה, מכך למדתי מהן חברויות אמתיות, דהיינו בשעת צרה כל אחד נרתם למען השני.

בשירותי בצבא חשתי שאני הופך מנער לגבר אמיתי. קיבלתי כלים אמיתיים לצאת לאזרחות בסיום השירות הצבאי. חשתי גאווה לשרת את הצבא אפילו במילואים.

כשהצבא יצטרך אותי תמיד אהיה מוכן לבוא ולתרום מעצמי מכל הנשמה.

במסגרת מיזם "הקשר הישראלי" לכבוד 70 שנה למדינה, בחרתי להצטלם בתמונת הדיוקן על רקע תג האוגדה.