כשהסמלת יותר חשובה מסגן אלוף

חיה
בצבא עסקתי בקריפטוגרפיה, אבטחת מידע של אותה תקופה.
בחרתי באירוע שנחרט בזיכרוני כמייצג תקופה. משהו קטן בתקופה אחרת.
מלחמת יום כיפור פרצה בשישה באוקטובר שנת 1973, בשבת בצהריים. ג'יפ צבאי קורע את השקט וחונה
ליד הבית של משפחתי, מול בית הכנסת, שהיה מלא במתפללים בשעה זו.
קצין צה"ל שגר בסמיכות, סגן אלוף בחיל הים, היה בטוח שבאו לקרוא לו כי יש תרגיל והוא רץ לכיוון הג'יפ (הייתם צריכים לראות את פניו של הסגן אלוף). בינתיים יצא מהג'יפ קצין צעיר ואמר:
"אני מחפש את הסמלת חיה. נתבקשתי להביא אותה בדחיפות למפקדה".
אני גרתי אז אצל הוריי, במושב "חבצלת השרון" שבעמק חפר, והייתי משוחררת טרייה מהצבא. היה לי תפקיד חיוני ונדרש למערכת. עסקתי בקריפטוגרפיה, אבטחת מידע של אותה תקופה.
קריפטוגרפיה, פענוח ושליחת מכתבים ומברקים בהולים מוצפנים. היום כבר מותר לגלות, שעבדנו בעזרת צופן
הזזה שלימדו אותנו בעל פה וגם בעזרת מכשיר טלפרינטר שעבד עם סרטים. להזכירכם: לא היה טלפון זמין, ופלאפון, הס מלהזכיר.
במושב לא ידענו בכלל שיש פעילות צבאית ופרצה מלחמה. התבקשתי לקחת תיק קטן ולזוז. אספו אותי למפקדת המרכז, שישבה במצודת כפיר בירושלים. המתנוּ לכולם שיגיעו. גייסו המון חיילים, בתפקידים שונים, והיה צריך לספק לכולם בגדים ואוכל, כי יצאנו מהבית בצום ובלי מדים.
עבורי לא נמצאה חצאית צבאית מתאימה, ולכן נשארתי כל השירות בג'ינס, וכך העברתי את שירות המילואים.
לא ידענו למה לצפות לכמה זמן ומה קורה. המלחמה שפרצה תפסה אותנו לא מוכנים ולא ערוכים, והיא הייתה ארוכה וקשה. היו 19 ימי לחימה, אבל הגיוס התארך.
נעניתי להזמנה לבקר חברים בתום הלחימה ולראות את הבסיס בדרום. בזכות הסיווג הביטחוני הגבוה שלי, וכעובדת טובה עם קשרים מתאימים, הצליחו לסדר לי טיסה. טסנו מלוד לסיני בבסיס רפידים. זו הייתה הטיסה הראשונה בימי חיי. חוויה אמתית! את האירוע הנציח חייל חבר, שבמקרה הביא מצלמה עם גיוסו.

תמונה 1
מצורפות תמונות מתאימות . אני מצולמת בטנק שאך זה חזר מהקרבות בסיני שחטף טיל בצד ונגרר לבסיס, חיי החיילים שהיו עליו ניצלו כיוון שהם קפצו בדקה התשעים. בסוף התקופה קיבלנו מענק למימון שנת לימודים.
זה האירוע שנחרט בזיכרוני כמייצג תקופה, משהו קטן  מתקופה אחרת. מלחמת יום כיפור, שישה לאוקטובר, שנת 1973.
השנה אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי, בבית הספר אדנים בחדרה. התלמיד החונך שלי הוא יעקב בן דוד.
לטכנולוגיה חשיבות רבה להתקדמות והתפתחות בכלל, ולצבא ולביטחון המדינה בפרט.

טלפרינטר
מכשיר דומה למכונת תפירה עם מדפסת שיכול להתחבר לקו תקשורת שדר וקיבל נתונים על סרט שהיה מוביל את ההדפס המוקלט

הס מלהזכיר
כאילו לא נעים לי להלשין ולספר