כלה נאווה, לבשי נא את השכמייה

פעילות יצירה משותפת
תמר עם של המזל
סיפור השכמייה

תמר מספרת: "נולדתי במרוקו בשנת 1933 בעיר פדלה. עליתי לארץ בשנת 1962. אני רוצה לספר לקטי את סיפור השכמייה: "כלה נאווה, לבשי נא את השכמייה".

במשפחתי ישנה שכמייה שמקורה מסבתי אשר קיבלה אותה מאימה והיא עברה מדור לדור. השכמייה נמצאת בכל פעם אצל משפחה אחרת  בתוך משפחתנו המורחבת. המטרה היא שהנשים במשפחה ילבשו את השכמייה. הן האמינו שהשכמייה מביאה עמה ברכה והצלחה. את השכמייה לובשים כשהאישה מתארסת, במקווה,  בחינה, בחתונה ובגיל שמשנים  "קידומת".

תמונה 1

היום השכמייה נמצאת אצל אחותי בכפר תבור כיוון שהיא חיתנה את נכדתה. השכמייה עשויה מקטיפה. שמה במרוקאית "מנטו".

כשהתחתנתי במרוקו גם אני התעטפתי בשכמייה. התרגשתי מאוד. הרגשתי ברת מזל ומיוחדת. האמונה בשכמייה שעברה מדור לדור השרת בי ביטחון. אימי כמובן שמחה מאוד. אני מקווה שנשים במשפחה ימשיכו את המסורת הזו מבית סבתי על אף ה"מודה" המשתנה. לרוב, היום הנשים נותנות מקום יותר לחיצוניות וליופי ופחות לאמונות המסורתיות.

"אלמנטו"
של, שכמיה בערבית מרוקאית