ככה נפגשנו

תוכנית הקשר הרב דורי בבית ספר היובל יהוד
מפגש חגיגי לכבוד טו' בשבט
תקופת ההמתנה לפני מלחמת ששת הימים

בשנת 1967 הייתי תלמידה בבית הספר לאחיות, בתל השומר במקביל התקיים בתל השומר גם קורס טכנאי חדר ניתוח. שלושת השבועות שקדמו למלחמת ששת הימים היו תקופה מורטת עצבים, היה ברור שתפרוץ מלחמה אבל לא ידעו מי יתקוף ראשון. מאחר ולא היה ידוע מתי והיכן תפרוץ המלחמה בתי החולים בארץ הועמדו בכוננות לקליטת פצועים. הצוות הקבוע בבית החולים היה מורכב ברובו מאנשי משפחה עם ילדים ולא ניתן היה לרתק אותם לבית החולים כאשר לא היה  ברור כמה זמן תימשך תקופת ההמתנה.

מאחר ותלמידי בית הספר לאחיות ובית הספר לטכנאים היו צעירים ללא ילדים, החליטה הנהלת בית החולים לרתק את כל התלמידים ללא אפשרות לעזוב את שטח בית החולים.   חלק מהזמן מעבר לשעות העבודה הוקדש לארגון מחסני חירום בכל אחד ממבני בית החולים שבאותו זמן היה מפוזר על פני שטח נרחב ביותר.

העובדה שלא ניתן היה לעזוב את שטח בית החולים והעבודה המשותפת בין כל התלמידים הביאה להיכרות מעמיקה עם תלמידים ללא קשר קודם.

כך הכרתי את הבחור שבעתיד הפך להיות בעלי.

לפעמים גם במצבים קשים מוצאים קרן אור.