כך נולדתי בתחנת הרכבת

אני וסבתי
אני ומשפחתי
סבתא חיה מספרת על ילדותה ליד הרכבת

שמי חיה, נולדתי בירושלים בשנת 1951 במקום מאוד מאוד מיוחד – בתחנת הרכבת (כיום מתחם התחנה הידוע). כשאבא שלי השתחרר מן הצבא לאחר מלחמת השחרור, הוא קיבל תפקיד חשוב מאוד: לפתוח את תחנת הרכבת בירושלים תחת השלטון של מדינת ישראל שרק נולדה. תחנת הרכבת הייתה תחנה שהתורכים בנו כדי שתחבר בין ירושלים לבין יפו. כשהבריטים כבשו את הארץ, התחנה עברה לידם וכשקמה המדינה שלנו היא הפכה לתחנה ישראלית. אבא שלי קיבל דירה בתוך תחנת הרכבת וכאשר החליט להקים משפחה הוא קיבל דירה יותר גדולה בתוך התחנה. כך אני נולדתי בתחנת הרכבת. את כל ילדותי עברתי במרחבים של תחנת הרכבת. היה לנו בית קטן ובו שני חדרים שהתווסף אליהם מאוחר יותר חדר נוסף.

לקובץ התיעוד המלא:

הזוית האישית

חיה גרין השתתפה בתכנית הקשר הרב דורי ותועדה על ידי נכדה נועם בריד. התכנית נערכה בבית הספר מבואות בבאר טוביה, התשע"ט.

ואדי
ערוץ נחל