כך נולדה המשפחה שלי

אני וסבתא בבית הספר מקלידים את הסיפור
סבתא מירי וסבא חיים בחתונתם
בסיפור זה נספר על המשפחה שלנו

הסיפור המשפחתי של סבתא מירי ורוי אפל

נולדתי בשנת 1945 במינכן שבגרמניה. עליתי לארץ עם הוריי בשנת 1949 למעברת עולים פרדס חנה, משם עברנו לעיר לוד לבית ערבי.

למרות הקושי שעברנו כעולים, חדשים ללא שפה וללא עבודה בתקופת הצנע בארץ, השר דוקטור דב יוסף הורה לתת תלושי אוכל לקניית מצרכי יסוד (סוכר, שמן, קמח וביצים לפי מספר נפשות במשפחה) פעם בחודש בצרכניה שהיום נקראת מרכול או סופר. גדלנו באווירה טובה וציונית למרות הקושי.

הכל התחיל כשהכרתי את בעלי, חיים זלצמן בשנת 1960, נישאנו בשנת 1962 והקמנו משפחה.

תמונה 1

בשנת 1963 נולד הבן הבכור זוהר, ילד יפה וחכם, כיום הוא בן 55 ויש לו משפחה משלו עם שלושה ילדים מקסימים. בשנת 1967 נולדה יפית היפייפיה, כיום היא בת 51, אמא לשלושה ילדים וסבתא לנכדה אחת. בשנת 1972 נולדה הנסיכה שירלי, כיום היא בת 46, אמא לשלושה ילדים מקסימים חכמים ויפים. בשנת 1973 קיבלנו במתנה את שי המוכשר, כיום הוא בן 45, אבא לילדה אחת יפה ומוכשרת.

יש לנו 10 נכדים ונינה אחת. זכינו במשפחה היפה כניצחון מילדות קשה אחרי השואה, בבריאות טובה ומאושרת.

הקשר הרב דורי של סבתא מירי ורוי אפל