כך הכל התחיל מאלג'יר לישראל

סבא ויוגב
חניך מצטיין בנוכחות ראש הממשלה רבין ז"ל
הבחירה בשירות צבאי כקריירה

נולדתי בעיר אורן שבאלג'יריה בתאריך 21.11.1954. העיר אורן שוכנת לחוף הים התיכון והינה העיר השנייה בגודלה לאחר עיר הבירה אלג'יר. בעת ההיא אלג'יריה היתה מדינת ריבון צרפתית. אלג'יריה זכתה לעצמאות בשנת 1962.

הורי, מכלוף בן 84 ואנט בת 82 וכן אחיותי מרטין בת 59 וקורין בת 55 נולדו גם הם בעיר אורן. לאבי היתה חנות ממתקים והתגוררנו בין שכנים מוסלמים,נוצרים ויהודים. חיי הקהילה היהודית היו מאוד פעילים ואף למדתי קרוא וכתוב בעברית ברשת אליאנס.

העלייה לישראל

בעקבות מלחמת האזרחים שפרצה בשנת 1961 החליטו הורי לעלות לארץ ישראל למרות שכל משפחתו של אבי עברו לצרפת. העלייה לארץ ישראל היתה באוקטובר 1961. עלינו באונייה בשם "שלום" דרך צרפת, איטליה לעיר חיפה בישראל. הסוכנות היהודית רצתה להעביר אותנו לעיר קריית שמונה בצפון, אך הורי התנגדו והעדיפו לעבור לעיר לוד, שם התגוררו משפחתה של אימי. הורי מתגוררים בעיר לוד עד היום. בארץ נולדו אחותי סימונה בת 51 ואחי רוני בן 49.

למדתי בבית ספר יסודי "המאירי" בלוד, בית ספר ממלכתי דתי שכלל לימודי תורה, תפילות ואף התהלכתי עם כיפה לראשי. כילד אהבתי מאוד לקרוא ספרים וביליתי שעות ארוכות בספרייה מידי יום. בנוסף, העפתי עפיפונים אשר בניתי בעצמי. את התיכון התחלתי בתיכון "רמלה לוד" תיכון עיוני. בכיתה י"א עברתי ללמוד בבית הספר הטכני של חיל האויר בחיפה. שם הוסמכתי כטכנאי אלקטרוניקה. בתקופת התיכון שיחקתי כדורסל ואף הייתי שחקן בנבחרת התיכון.

שירות צבאי

שירתתי בחיל האויר 32 שנים, 1972 עד 2003. השתחררתי מהצבא בדרגת אלוף משנה. התחלתי את השירות כטכנאי אלקטרוניקה במטוסי הקורנס (פאנטום).  השירות בצבא הקבע חודש מידי שנתיים. לא הייתי משוכנע שזהו המסלול שאבחר. מאוד רציתי ללמוד הנדסה בטכניון .

בתאריך 20.1.1977 נישאתי לרות ונולדו לנו שני ילדים קרן ושחר. בשנת 1979 הוצע לי לנסוע עם משפחתי לשליחות בארצות הברית למשך 14 חודשים. כאן החלה ההתלבטות הארוכה כולל התייעצויות עם  משפחתי, עם חברי ועם מפקדים. היה ברור שאם אחליט על יציאה למשלחת מצד אחד אוותר על תוכניותי ללימודי הנדסה ומצד שני, אשאר בשירות קבע בצה"ל שנים רבות. לאחר התלבטות ארוכה ואף ויתור על הצעות שכר מפתות בשוק האזרחי החלטתי לנסוע בשליחות משרד הביטחון לארצות הברית.

בארה"ב למדתי מערכות חדשות של מטוס F-16 ,נץ. אך נזכור תקופה זו גם בשל הטיולים ובילויים משותפים  עם המשפחה . תקופה נהדרת! עם חזרתנו ארצה עברנו להתגורר בבסיס חיל האויר רמון, שם נולדה בתנו לירז בשנת 1984.

בעל תואר ראשון במדעי המדינה ושני תארים שניים אותם סיימתי כמצטיין דיקן: מנהל עסקים וניהול מערכות בריאות. בגין השירות הצבאי משפחתי עברה 17 דירות ובכל למדנו להכיר חברים חדשים איתם אנו בקשרים עד היום.

סבא ויוגב משחקים ונהנים – סנוקר באילת

%d7%9e%d7%a9%d7%97%d7%a7-%d7%a1%d7%a0%d7%95%d7%a7%d7%a8-%d7%91%d7%97%d7%95%d7%a4%d7%a9%d7%94-%d7%91%d7%90%d7%99%d7%9c%d7%aa

כיום מתגוררים ברעות בעיר מודיעין. סבא לשבעה נכדים: יוגב, מאור, אבישג ,עפרי, דביר, יובל ואריאל.

הזוית האישית

סבא: שמחתי על ההזדמנות המצויינת לספר על עצמי לנכדי יוגב. גם זמן איכות עם הנכד וגם אפשרות להעביר את סיפור חיי.

יוגב: נהנתי מאוד להכיר עולמות שונים שלא הכרתי מסבי וגם נהנתי מהזמן איכות שחיזק את הקשר בינינו.

מדינת ריבון