כיצד סבתא קטי כהן הכירה את סבא?

סבתא קטי ורואי
במפגש בבית התפוצות
הפגישה בין סבא לסבתא

שמי רועי מורנו, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבתא שלי קטי כהן. סבתא סיפרה לי איך היכירה את בעלה, את סבא שלי.

סבא שלי עלה לארץ בשנת 1950 מתימן והתיישב בעין כרם וסבתא שלי עלתה בשנת 1965 מרומניה קיבלה דירה מהסוכנות ברחוב ברזיל. סבתא הלכה לאולפן ואחרי שנה, סבתא שלי התחילה לעבוד בבית חרושת לחוטים ושם הכירה את סבא שלי. כל בוקר הם היו הולכים לעבודה יחד. בשנת 1967 פרצה מלחמת ששת הימים אחרי המלחמה סבא ביקש את ידה של סבתא והם התחתנו ונולדו להם שלושה ילדים שני בנים ובת יחידה היא אימא שלי.

אני וסבתא שלי בתכנית הקשר הרב דורי

רועי: היה לי כייף להשתתף עם סבתא שלי בתכנית

עין כרם
עין כרם (בערבית: عين كارم; ההגייה הרשמית של השם העברי היא עֵין כֶּרֶם, אך ההגייה הנפוצה היא עֵין כָּרֶם, בעקבות הערבית היא שכונה בפאתיה הדרום-מערביים של ירושלים. המקום היה מיושב כבר מן התקופה הכנענית; בין המאה ה-14 ועד למלחמת העצמאות שכן במקום כפר ערבי שננטש במהלך המלחמה. בבתים הריקים יושבו עולים חדשים, ובמסגרת הרחבתה של ירושלים הוכרז הכפר כשכונה של העיר. ויקיפדיה

”אחרי מלחמת ששת הימים, סבא ביקש את ידה של סבתא.“