כיצד הכרתי את בעלי?

שושנה ואלירן במהלך עבודת התיעוד עם המורה אורית זילברשטיין
שושנה אברהם בנערותה
תיאור הכרותה של שושנה אברהם את בעלה בשכונת התקווה.

גרנו בתל אביב בשכונת התקווה (לפני 17 שנה עברנו לגני תקווה לשכונת עין שמש). במוצאי שבת, במועדון, פגשתי בחור שרצה אותי מאוד ואני לא הייתי מעוניינת. בהתחלה נפרדנו כידידים, הבחור עבד בסופרמרקט, איתו עבד בחור תימני כמוני, שרצה את הפרטים שלי, ואני דחיתי אותו שנתיים.

שושנה בתלבושת מסורתית

תלבושת מסורתית

תמונה 2

יום אחד התקשר הבחור השני ושאל: מה קורה עם הבחור הראשון? עניתי לו שאני לא בקשר עם הבחור הראשון. אמי שכנעה אותי לתת לו את המספר, נתתי לה את המספר והם דיברו מיד וקבענו מועד פגישה. זיהיתי אותו לפי העיתון שהוא החזיק ביד. מאז אנו נשואים כבר 40 שנים ב"ה, ועד היום אנחנו ביחד, כך שהעקשנות משתלמת.

יום נישואיה של שושנה

תמונה 3

מאז אנחנו ביחד עם ארבעה ילדים. שלושה מהם נשואים ויש לנו מהם 11 נכדים. הנכדה הגדולה בת 13 והנכד הקטן נולד לפני שבוע.

שושנה ובעלה

הזוית האישית

במפגש ההכרות והתיעוד בין שושנה לאלירן דובר רבות אודות חשיבותה של ההתמדה והעקשנות בחיים, כפי שהדגים בעלה של שושנה.

שושנה והתלמיד אלירן במהלך עבודת התיעוד

תמונה 5

בשנת הלימודים תשפ"ג השתתפה שושנה פעם נוספת בתכנית והפעם עם התלמיד איתי ביתן מכתה ט, חט"ב הראשונים והפעם סיפרה על התנדבותה בגן הילדים. קישור לסיפורה: "שושנה מתנדבת בגן הילדים בגני תקווה".

נפוליאון היל
(‏26 באוקטובר 1883 - 8 בנובמבר 1970) סופר אמריקאי, חבר בתנועת החשיבה המודרנית אשר יצרה את נישת ספרות העזרה העצמית. עבודתו של היל חקרה את כוחן של אמונות אישיות והתפקיד שהן מגלמות בהצלחתו של אדם בחיים. היל האמין כי "מה שמוחו של אדם יכול לדמיין ולהכיל, הוא יכול גם להשיג". (ויקיפדיה)

”"ניצחון שייך למתמידים בעקשנות יתירה" (נפוליאון היל)“